CommScope ondersteunt toenemende vraag naar terabit-snelheden met Propel

06-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CommScope ondersteunt toenemende vraag naar terabit-snelheden met Propel

CommScope introduceert Propel, een high-speed glasvezelplatform dat datacentermanagers helpt te reageren op de exponentiële toename van de vraag naar rekenkracht. De nieuwe technologie vereenvoudigt de migratie naar Terabit-snelheden door betrouwbare connectiviteit en een robuuste netwerkinfrastructuur te bieden die is afgestemd op snel opkomende datacentertoepassingen. Dit maakt snellere, efficiëntere toegang tot gegevens mogelijk.

De vraag naar datacenters is enorm gestegen nu werknemers, studenten, verpleegkundigen, bedrijven, lokale gemeenschappen en overheidsinstanties zijn overgestapt op cloudcomputing, streamingdiensten en AI-toepassingen. De industrie blijft reageren op een toename van de economie online door nieuwe datacenters te bouwen en te investeren in manieren om de datacentercapaciteit drastisch te vergroten.

“De afgelopen jaren zijn we getuige geweest van buitengewone technische vooruitgang en een toename van computerapparatuur die verbinding maakt met de echte wereld. Datacenters zijn belangrijke activa in de datagestuurde economie. Het is van cruciaal belang dat de industrie aandacht besteedt aan energieverbruik en ruimtevereisten terwijl we naar terabit-snelheden gaan", zegt John Schmidt, senior vice president, CommScope's Building and Data Center Business. "CommScope's Propel-oplossing is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat datacenterbeheerders bestaande investeringen in infrastructuur kunnen maximaliseren en zich op een slimmere en efficiëntere manier kunnen voorbereiden op toekomstige toepassingen."

Volgende evolutie van datacenterconnectiviteit

Propel faciliteert de modernisering van het netwerk. Propel introduceert bekabeling met 16 vezels ter ondersteuning van de snelgroeiende vraag naar 400 Gbps en 800 Gbps snelheden, evenals opkomende 1.6 Tbps snelheden. Hierdoor kunnen netwerkarchitecturen een grotere capaciteit leveren aan endpoints met een verhoogde efficiëntie. Dit bespaart tijd en energie, terwijl het tegelijkertijd de kosten per gigabit aanzienlijk verlaagd.

Propel-modules zijn verkrijgbaar in vier verschillende verwisselbare maten met bijpassende kabelconstructies voor het schalen van toepassingen met systeemarchitecturen. Alle componenten zijn ultra-low loss voor optimale prestaties en hebben een specifieke QR-code voor het volgen van prestaties en online instructies.

Propel wordt geleverd met CommScope's SYSTIMAX Application Assurance-garantie. Het gaat om het eerste Multifiber Push-On (MPO) platform met 16 vezels in de branche. Het productaanbod omvat de volgende producten:

  • Panelen: 1U, 2U, 4U
  • Adapterpakketten: LC, SN, MPO
  • Modules: Singlemode en Multimode: 8, 12, 16 en 24 vezels
  • Kabelassemblages: MPO8, 12, 16 en 24; SN en LC Uniboot
Terug naar nieuws overzicht
Datacenters