Royal HaskoningDHV benoemt David de Graaf tot Global Director Digital

David de Graaf

08-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Royal HaskoningDHV benoemt David de Graaf tot Global Director Digital

Royal HaskoningDHV stelt David de Graaf (foto) aan als Global Director Digital. In deze rol zal hij zich richten op de verdere groei van de digitale consultancy- en softwareoplossingen van het bedrijf, een van de strategische prioriteiten voor de komende jaren.

CEO Erik Oostwegel: “De afgelopen jaren hebben we al een stevige groei gezien in digitale consultancy en softwareoplossingen, zowel autonoom als door acquisities. Om onze strategische groeiambities voor de komende jaren te realiseren, is meer inzet en focus van het management vereist. Daarom ben ik zeer verheugd te kunnen aankondigen dat David de Graaf Niels Schallenberg zal overnemen als Global Director Digital. Niels was verantwoordelijk voor het naar het huidige volwassenheidsniveau brengen van onze business line Digital, terwijl hij zijn werk als Global Director Digital combineerde met zijn Global Director Water & Maritime. Nu de basis voor verdere groei is gelegd, is het een natuurlijk moment om over te dragen aan een toegewijde Global Director Digital.”

'Ontwikkelingen gaan steeds sneller'

De Graaf: “De ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van digitalisering gaan steeds sneller. Wat we dachten dat onmogelijk was, is nu realiteit. Bij Royal HaskoningDHV kunnen en zullen we een significante bijdrage leveren aan deze wereld en onze klanten door 140 jaar domeinkennis te combineren, onze visie om de fysieke en digitale wereld te integreren met digital twins en het potentieel van software en data te benutten. Met meer dan 300 digitale professionals en in totaal zo'n 6.000 collega's wereldwijd zijn we in staat om deze toegevoegde waarde te leveren. Samen de samenleving versterken door gebruik te maken van de grote potentie van digitale technologie, dat is mijn passie en uitdaging.”

De Graaf trad eind 2020 in dienst bij Royal HaskoningDHV als een van de partners van het overgenomen bedrijf Novius, specialist in strategische bedrijfstransformatie. Sindsdien is hij verantwoordelijk voor de business unit Digital Consultancy & Data Solutions binnen de business line Digital.

Niels Schallenberg blijft actief als Global Director Water & Maritime, en gaat groei en uitmuntendheid stimuleren in de strategische markten van het bedrijf op het gebied van klimaatbestendigheid, maritieme en watertechnologie. “Ik ben erg trots op de sterke groei in digital in de afgelopen jaren. We hebben een sterke basis om onze groei verder te versnellen door een naadloos aanbod van software, technologie, consultancy, ontwerp en engineering te bieden. Ik ben verheugd om David over te dragen om onze spannende reis voort te zetten.” voegde Niels toe.

Terug naar nieuws overzicht
Software