Wouter Hoeffnagel - 07 april 2022

Europese Commissie in beroep tegen schrappen miljardenboete voor Intel

Europese Commissie in beroep tegen schrappen miljardenboete voor Intel image

De Europese Commissie gaat in beroep over een antitrustboete van 1 miljard euro voor Intel die de rechter eerder van tafel veegde. Intel kreeg de boete opgelegd aangezien het volgens de commissie organisaties betaalde om geen AMD-producten te gebruiken.

Dit meldt Politico. Intel en de Europese Commissie zijn in een lange juridische strijd verwikkeld in de zaak. De boete van 1 miljard euro is in 2009 door de Europese Commissie opgelegd aan Intel wegens machtsmisbruik op de markt voor x86-processoren. De commissie oordeelt dat Intel AMD benadeelde door organisaties te betalen om geen AMD-producten te gebruiken.

Tegen deze boete ging Intel in beroep, was in 2014 werd afgewezen. Het Europees Hof van Justitie verwees de zaak in 2017 echter terug naar het Gerecht, dat zich opnieuw over de zaak boog. Hierop oordeelde het Gerecht dus in het voordeel van Intel en zette een streep door de boete. De Europese Commissie legt zich niet bij neer en kondigt nu aan in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!