Fujitsu lanceert Computing as a Service

11-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fujitsu lanceert Computing as a Service

Fujitsu kondigt de lancering van zijn nieuwe serviceportfolio "Fujitsu Computing as a Service (CaaS)" aan. Hiermee versnelt het bedrijf de digitale transformatie en verschaft het klanten wereldwijd toegang tot de meest geavanceerde computertechnologieën via de commerciële cloud.

De nieuwe service bevat geavanceerde computing resources zoals Fujitsu’s op quantum gebaseerde ‘Digital Annealer’-technologie en het technische fundament van ’s werelds snelste supercomputer Fugaku. Hiernaast lossen nieuwe softwaretoepassingen problemen op van gebruikers met AI en machine learning. Fujitsu begint vanaf oktober 2022 met de levering van deze nieuwe diensten aan de Japanse markt, waarna de wereldwijde uitrol naar regio's als Europa, Azië-Pacific en Noord- en Zuid-Amerika volgt.

Fujitsu accepteert het eerst pre-orders voor "Fujitsu Cloud Service HPC", wat een rekenkracht biedt die vergelijkbaar is met die van de “Supercomputer PRIMEHPC FX1000”. Deze krachtpatser huisvest dezelfde CPU als supercomputer Fugaku. Vanaf 6 april start de verkoop van deze service aan het Japanse bedrijfsleven en consumenten, waarna de levering in oktober plaatsvindt. In de komende maanden voegt Fujitsu diensten toe voor de Digital Annealer-technologie en AI-cloudservices waardoor het serviceaanbod verder versterkt wordt. Zo creëert het bedrijf via naadloze integratie van oplossingen toegevoegde waarde.

Terug naar nieuws overzicht