Equinix kondigt datacenter in Omaanse Salalah aan

13-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix kondigt datacenter in Omaanse Salalah aan

Equinix gaat een gloednieuw datacenter bouwen in de stad Salalah, aan de zuidkust van Oman in het Midden-Oosten. Dit datacenter wordt gebouwd in samenwerking met Omantel, de grootste wholesale carrier van de regio. De nieuwe locatie – genaamd SN1 – is naast MC1 in Muscat het tweede netwerkneutrale datacenter in Oman en het vijfde datacenter in de regio, naast strategische locaties in Dubai en Abu Dhabi. SN1 wordt een belangrijk interconnectiviteitspunt voor verkeersstromen naar Azië, Europa en Afrika.

Said Kamel Al-Tawil, Managing Director bij Equinix Middle East and North Africa: "Het is voor ons een fantastische kans om een datacenter van wereldklasse te bouwen in Salalah. Deze nieuwe locatie verandert het landschap van wereldwijde verkeersstromen tussen drie grote continenten. Dankzij de toegang tot verschillende nieuwe en bestaande onderzeese kabels, kan Equinix via dit belangrijke nieuwe interconnectiviteitspunt zijn strategie voortzetten om netwerkdichte en interconnectiviteitsrijke ecosystemen te ontwikkelen."

Talal Al Mamari, Chief Executive Officer van Omantel: "We zijn zeer verheugd om onze succesvolle samenwerking met Equinix verder uit te breiden met dit nieuwe internationale onderzeese kabelknooppunt in Salalah. Deze stad is strategisch gelegen aan de kust van de Arabische Zee en is de rijzende ster van het Midden-Oosten voor onderzeese kabelsystemen van Azië naar Europa en Afrika die de regio passeren. Daardoor vestigt de locatie zich snel als het nieuwe belangrijkste regionale strategische interconnectiepunt. Salalah wordt daarmee de hub voor een connectiviteitsecosysteem dat hard nodig is om te voldoen aan een steeds toenemende vraag naar verdere connectiviteit met het Midden-Oosten en Afrika.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters