Redactie - 13 april 2022

Visma lijft Belgische ionProjects in

Visma lijft Belgische ionProjects in image

Cloudsoftwarebedrijf Visma neemt ionProjects uit Mechelen over. Het techbedrijf, gespecialiseerd in ERP SaaS-oplossingen voor projectgestuurde organisaties, is de vijfde Belgische leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware die aansluit bij Visma.

ionProjects werd in 2010 opgericht als ontwikkelaar van projectbeheer- en planningssoftware. Op basis van input van gebruikers groeide ionBIZ uit tot een professionele cloudoplossing met modules voor CRM, procurement, projectbeheer, resource planning, tijdsregistratie en facturatie. Het bedrijf is actief bij dienstenleveranciers in de branches consulting, finance, engineering, ITC, architecten- en marketingbureaus.

Groei door overnames

Visma is sinds 2020 actief in België. De strategie van het softwarebedrijf is gericht op groei door overnames van gezonde moderne Europese cloudtechbedrijven. Die blijven grotendeels autonoom opereren, maar krijgen ondersteuning op specialistische domeinen als technologie, security en customer experience. Waar eerdere overgenomen Belgische bedrijven zich vooral richten op kmo's, bedient ionProjects bedrijven in het midden en grootzakelijke segment.

ionProjects blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaat het samenwerkingen opzetten met Visma-bedrijven. 'Door onze toetreding bij Visma creëren we een enorm groeipotentieel voor ionProjects. We zien in het bijzonder groeikansen in Nederland en de Scandinavische landen', zegt Wim Stevens, mede-directeur ionProjects.

In samenwerking met Data News

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!