Carrefour verplaatst VMware-workloads naar de cloud

13-04-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Carrefour verplaatst VMware-workloads naar de cloud

Een van de ambitieuze doelen van de Franse retailer Carrefour is om in 2022 50% van zijn applicaties naar de public cloud te verplaatsen. Het bedrijf heeft deze mijlpaal nu bereikt met behulp van Google Cloud VMware Engine. Alle VMware-workloads die in Frankrijk draaiden zijn gemigreerd naar het Google Cloud Platform. De Carrefour Group concentreert zich nu op het bereiken van zijn onlangs aangekondigde digitale retailstrategie voor 2026. De vestigingen buiten Frankrijk zullen ook gebruikmaken van de VMware-oplossing en lokale best practices.

Lagere IT running costs en lager energieverbruik

Door de VMware-workloads van zijn on-premises datacenters naar de cloud te verplaatsen, heeft Carrefour de IT running costs met 30% verlaagd (in TCO-berekening). Het bedrijf verwacht dat dit ook doorgevoerd kan worden in de prijs van producten in de supermarktschappen. Carrefour geeft aan dat het hierdoor ook zijn energieverbruik met ongeveer 35% heeft verminderd. IT-systemen zijn robuuster, de retailer profiteert van meer flexibiliteit, snellere time-to-market voor nieuwe features en diensten en het bedrijf kan nu eenvoudiger cloud-native engineers werven.

Damien Cazenave, Chief Technology Officer en Chief Information Security Officer, Carrefour Frankrijk: “Dankzij Google Cloud VMware Engine heeft Carrefour een snelle en eenvoudige route naar de cloud. We konden on-premises VMware-workloads binnen enkele minuten migreren naar Google Cloud – het is echt ‘lift and shift’. Deze best practice is zeer waardevol voor Carrefour-vestigingen in andere landen, wat weer bijdraagt aan het uitvoeren van onze digitale retailstrategie voor 2026.”

Het IT-landschap vereenvoudigen

Carrefour Group is al 60 jaar een pionier in de detailhandel en streeft er voortdurend naar om zijn producten betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. De klantgerichte benadering van het bedrijf liep echter tegen steeds meer beperkingen aan door de verspreide en complexe IT-infrastructuur, die bestond uit een mix van on-premises datacenters, private en een aantal public clouds. Carrefour koos voor een cloud-first-aanpak met Google Cloud als enige public cloud provider, om zo het IT-landschap te vereenvoudigen en de controle over de zakelijke workloads terug te krijgen. 

Het applicatielandschap van Carrefour Frankrijk was voor een groot deel al op VMware gebaseerd. Daarom koos de retailer voor Google Cloud VMware Engine om zijn zakelijke workloads en data naar Google Cloud te verplaatsen. De migratie werd sneller voltooid dan verwacht, zonder overlast voor werknemers of klanten. VMware HCX, een belangrijk onderdeel van Google Cloud VMware Engine, zorgde ervoor dat de migratie van de workloads van hun lokale omgeving naar Google Cloud snel verliep. Nu kan het IT-team van Carrefour zijn software defined datacenter van VMware in de public cloud beheren met behulp van de VMware-tooling waarmee ze al bekend zijn, zonder nieuwe vaardigheden aan te hoeven leren of mensen te hoeven trainen in het gebruik van nieuwe tools.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud