Volledige overname Media-Saturn door Ceconomy binnen handbereik

Volledige overname Media-Saturn door Ceconomy binnen handbereik

13-04-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Volledige overname Media-Saturn door Ceconomy binnen handbereik

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van vandaag hebben de aandeelhouders van CECONOMY AG met een grote meerderheid de kapitaalmaatregelen goedgekeurd die verband houden met de overname door CECONOMY van het minderheidsbelang van Convergenta Invest GmbH in MediaMarktSaturn . Na de Buitengewone Algemene Vergadering keurden de preferente aandeelhouders van CECONOMY AG ook de conversie van de preferente aandelen in gewone aandelen goed op een aparte vergadering met een goedkeuringspercentage van 98,79%.

"Na de resoluties van vandaag hebben we er alle vertrouwen in dat we de Convergenta-transactie uiterlijk eind september 2022 kunnen afronden", legt Dr. Karsten Wildberger, CEO van CECONOMY en MediaMarktSaturn uit. "De daarmee gepaard gaande vereenvoudiging van de aandeelhoudersstructuur is voor ons niets minder dan een structurele bevrijding." Met de afronding van de transactie wordt CECONOMY de enige aandeelhouder van MediaMarktSaturn. In ruil daarvoor wordt Convergenta een ankeraandeelhouder van CECONOMY. "Het aandeelhoudersgeschil dat CECONOMY en MediaMarktSaturn bijna tien jaar lang heeft belast en veel geld heeft gekost, is verleden tijd", aldus Wildberger. "Alle betrokken partijen trekken in dezelfde richting, alle aandeelhouders hebben een gemeenschappelijk belang: ze willen dat hun bedrijf zich succesvol ontwikkelt."

De vereenvoudigde aandeelhoudersstructuur biedt veel voordelen: "We zullen onze besluitvormingsprocessen versnellen en over het algemeen sneller en krachtiger worden", legt Wildberger uit. "We zullen minder met onszelf bezig zijn en onze energie steken waar die hoort: bij onze klanten." De toekomstige aandeelhoudersstructuur zal het gebruik van voorwaartse verliescompensatie mogelijk maken, de administratieve kosten verlagen en het bestuur van de onderneming verder verbeteren.

Met het oog op de voorgenomen fusie van CECONOMY en MediaMarktSaturn tot één bedrijf, was vorig jaar de managementstructuur al verenigd. Dr. Karsten Wildberger en Florian Wieser treden sinds zomer 2021 op als respectievelijk CEO en CFO voor zowel CECONOMY als MediaMarktSaturn.

"We zetten nu de laatste stap op weg naar onze fusie", aldus Wildberger. "De implementatie van de transactie is de deuropener voor onze strategische verdere ontwikkeling. Hiermee creëren we ook de organisatorische voorwaarden om sneller en beter op weg te gaan om een toonaangevend Europees omnichannelplatform te worden."

Terug naar nieuws overzicht