Redactie - 14 april 2022

Intel streeft naar Net Zero broeikasgasemissies

Intel streeft naar Net Zero broeikasgasemissies image

Intel heeft plannen aangekondigd om zijn directe en indirecte broeikasgasemissies verder te verminderen en duurzamere technologieoplossingen te ontwikkelen. Het bedrijf heeft toegezegd om in 2040 bij zijn wereldwijde activiteiten een netto broeikasgasuitstoot van nul te bereiken, om de energie-efficiëntie te verhogen en de CO2-voetafdruk van Intel-producten en -platforms met specifieke doelen te verlagen.

Bovendien heeft Intel toegezegd samen te werken met klanten en industriepartners om oplossingen te creëren die de broeikasgasvoetafdruk van het gehele technologie-ecosysteem verlagen.

"De gevolgen van de klimaatverandering vormen een dringende wereldwijde bedreiging. De bescherming van onze planeet vereist onmiddellijke actie en een frisse kijk op de manier waarop de wereld functioneert. Als een van 's werelds toonaangevende halfgeleiderontwerp- en -productiebedrijven bevindt Intel zich in een unieke positie om een verschil te maken, niet alleen in onze eigen activiteiten, maar op een manier die het voor klanten, partners en onze hele waardeketen gemakkelijker maakt om ook waardevolle actie te ondernemen", aldus Pat Gelsinger (foto), CEO van Intel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!