Google kondigt miljardeninvestering aan in kantoren en datacenters

Sundar Pichai

15-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Google kondigt miljardeninvestering aan in kantoren en datacenters

Google kondigt een investering van 9,5 miljard dollar aan in Amerikaanse kantoren en datacenters. De investering staat nog voor dit jaar op de planning en is bedoeld voor locaties verspreid over de hele Verenigde Staten (VS).

Sundar Pichai (foto), CEO van Google en Alphabet, kondigt de investering in een blogpost aan. Pichai noemt de kantoren en datacenters van Google een vitaal ankerpunt in haar lokale gemeenschappen en helpt het bedrijf bij te dragen aan de economie. Ook wijst de topman op eerdere investeringen in de VS; het bedrijf investeerde ruim 37 miljard dollar in de afgelopen vijf jaar in Amerikaanse kantoren en datacenters. Dit leidde tot 40.000 full-time banen.

Nu kondigt het bedrijf dus nieuwe investeringen aan. Pichai verwacht dat hierdoor 12.000 nieuwe banen ontstaan voor het einde van het jaar. Bij lokale leveranciers, partners en in lokale gemeenschappen gaat het om duizenden extra banen. De locaties waarin Google gaat investeren zijn verspreid over de VS. Het gaat onder meer om een nieuwe kantoorcampus in Washington en een datacenter in Nebraska. Denk echter ook aan een datacenter in Virginia en Oklahoma, evenals een kantoor in New York.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters