TIIN Capital investeert in cybersecurity startup Codean

15-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

TIIN Capital investeert in cybersecurity startup Codean

De cybersecurity startup Codean ontwikkelt een toolbox om security experts twee keer sneller te laten werken. TIIN Capital’s Dutch Security TechFund en vijf ervaren angel investeerders investeren 1 miljoen euro zodat Codean sneller haar product kan uitrollen.

Codean is in 2020 opgericht door Kevin Valk (een ethisch hacker met 15 jaar ervaring) en Arthur Tolsma (met 15 jaar ondernemerservaring). De startup werkt op dit moment met 7 werknemers aan haar missie om de digitale wereld veiliger maken. Codean gelooft niet in volledig geautomatiseerde tools voor software developers, want die laten veel false positives zien én missen essentiële kwetsbaarheden. De menselijke security expert heeft de toekomst, maar die kan wel een handje gebruiken. Codean levert de review environment aan security experts wereldwijd, en levert daarnaast met een eigen team van security analisten advies op het gebied van software security aan software developers.

Het aantal criminele hackers groeit. De cybersecurity industrie heeft veel moeite om dat bij te houden. Arthur Tolsma, co-founder en CEO: “Wij hebben een aantal security experts in dienst die software developers helpt met code review. We willen deze de best mogelijke tools geven om effectief te kunnen werken. Die tools zijn er niet. Codean heeft dit gat ingevuld door een unieke toolbox te ontwikkelen. Wat we nu zien is dat er geen vergelijkbaar product is en dat we iets in handen hebben dat de potentie heeft om wereldwijd ingezet te worden”.

Terug naar nieuws overzicht
Security