Stellantis en Qualcomm werken samen aan nieuwe voertuigplatforms

18-04-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Stellantis en Qualcomm werken samen aan nieuwe voertuigplatforms

Stellantis en Qualcomm Technologies, Inc. heeft vandaag een meerjarige technologische samenwerking aangekondigd om gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Snapdragon Digital Chassis om vanaf 2024 intelligente, aanpasbare en meeslepende voertuigervaringen te bieden aan miljoenen voertuigen van de 14 automerken van Stellantis.

Gebruikmakend van de Snapdragon Cockpit Platforms en 5G-mogelijkheden voor telematicasystemen, zal Stellantis in staat zijn om te voldoen aan de veranderende verwachtingen van klanten voor gepersonaliseerde en geavanceerde ervaringen die voortdurend kunnen worden geüpgraded.

Deze overeenkomst zal het plan van Stellantis om alle softwaredomeinen samen te voegen tot High Performance Computers vergemakkelijken, gebruikmakend van de krachtige, energiezuinige Snapdragon Automotive Platforms voor alle belangrijke voertuigdomeinen en bijdragen aan het veiligstellen van de supply chain van Stellantis op strategische componenten.

“Onze technologische samenwerking met Qualcomm Technologies is een ander voorbeeld van hoe we industrieleiders identificeren om samen te werken met onze gepassioneerde en getalenteerde interne teams terwijl we onze voertuigen transformeren via een softwaregedefinieerde aanpak. Dit zal uiteindelijk beter voldoen aan de behoeften van de levensstijl van onze klanten door middel van veilige, gepersonaliseerde en altijd verbonden functies”, aldus Carlos Tavares, CEO van Stellantis. “De brede ervaring van Qualcomm Technologies in de auto-industrie en schaal als leider in halfgeleiders stelt ons in staat om de belangrijkste elementen van onze nieuwe platforms verticaal te integreren en de volledige elektronica-toeleveringsketen nauwer te beheren om toegang te bieden tot de beste technologieën, om de vervulling van het volume van Stellantis mogelijk te maken. potentieel en het realiseren van onze Dare Forward 2030-ambitie.”

"Qualcomm is vereerd om ons werk met Stellantis uit te breiden om voertuigen in de 21e eeuw te herdefiniëren door Snapdragon Digital Chassis-oplossingen aan hun toekomstige voertuigen toe te voegen", aldus Cristiano Amon, President en CEO van Qualcomm Incorporated. "Door open, schaalbare en uitgebreide automotive-platforms te creëren die halfgeleiders, systemen, software en services omvatten, stellen we Stellantis, evenals het bredere automotive-ecosysteem, in staat om de transformatie naar het digitale tijdperk van auto's te leiden."

Om de relatie tussen bestuurder en voertuig naar een hoger niveau te tillen, zal Stellantis de volgende generatie Snapdragon Cockpit Platforms gebruiken om de communicatie- en infotainmentsystemen in de auto aan te drijven voor STLA SmartCockpit , dat samen met Amazon en Foxconn wordt ontworpen en ontwikkeld. Snapdragon Cockpit Platforms zijn niet alleen ontworpen om high-definition graphics te leveren voor aanraking en spraakgestuurde cockpitconsole, maar om ook een volledig meeslepende ervaring in de cabine te bieden, waardoor eersteklas audio en kristalheldere spraakcommunicatie in de cabine van het voertuig mogelijk zijn.

Snapdragon Cockpit Platforms zullen ook worden gebruikt om STLA Brain te verbeteren , een nieuw niveau van digitale intelligentie voor gemak en veiligheid te brengen, en om de persoonlijke assistent-mogelijkheden in het voertuig te verbeteren met zeer intuïtieve kunstmatige intelligentie (AI)-functies, waaronder:

Over-the-air (OTA) updates waarmee het voertuig in de loop van de tijd op natuurlijke wijze kan evolueren en verbeteren door voortdurend te worden bijgewerkt, geüpgraded en verbeterd, evenals functies op aanvraag en onmiddellijke voertuig-upgrades, zoals extra pk's of rijmodi

Gepersonaliseerde ervaringen, gebruikmakend van AI om zich aan te passen aan een breed scala aan klantvoorkeuren

Verbeterde gebruikerservaringen, dankzij snellere communicatie met verbonden functies en hogere rekenkracht om toekomstige upgrades te ondersteunen

Continu spannende nieuwe diensten en oplossingen

Altijd verbonden ervaringen

Verbeterde eigendomservaringen met diagnostiek en reparatie via de ether voor alle belangrijke voertuigsystemen

De eerste toepassing zal van het merk Maserati zijn om het infotainmentsysteem Stellaantis van de volgende generatie aan te drijven.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware