HYCU blijft diversifiëren

20-04-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

HYCU blijft diversifiëren

De eerste keer dat we de uit Slovenië afkomstige start-up HYCU spraken was het bedrijf vooral bezig met back-up-oplossingen voor de Nutanix HCI-infrastructuur in de AWS-cloud of on-prem. Daarna kreeg VMware de aandacht en later ook de oplossingen voor de publieke cloud providers Microsoft Azure en Google GCP. Bij een ontmoeting in Tel Aviv werden de nieuwste plannen onthuld. Niet alleen wordt er meer aandacht gestopt in de Nederlandse markt die men via channelpartners nog actiever wil bewerken, ook werden er weer nieuwe loten aangekondigd.

HYCU verbetert zijn aanbod met verschillende nieuwe beveiligingstools, niet in het minst de R-Score assessment, waarmee klanten kunnen meten in hoeverre zij voorbereid zijn op ransomware-aanvallen. De tool R-Score is ontwikkeld in samenwerking met onder andere beveiligingsbedrijf Mandiant en wordt als gratis dienst aangeboden aan bestaande HYCU-klanten. In tijden dat ransomware een steeds groter topic wordt is alertheid hierop van groot belang.

R-Score is gene beveiliging, het is ene tool om zwakke pekken te vinden. Het helpt bedrijven bij het selecteren van oplossingen van derden, aldus Subbiah Sundaram, vice president products: “HUCY levert geen producten om de impact van ransomware te ondervangen. Dat is de verantwoordelijkheid van de klant. Met R-Score ondersteunen we ondernemingen om beveiligingsdiensten van derden in te zetten rond gegevensbeheer waarbij te denken is aan zero trust-netwerktoegangstechnologieën. Het is dus een risicoanalyse die ondernemers wakker moet schudden rond potentiële ransomware risico’s."

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware