IBM hybrid cloud en AI aanbod zorgt voor groei in software en consulting

Arvind Krishna, CEO IBM

21-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM hybrid cloud en AI aanbod zorgt voor groei in software en consulting

IBM heeft de resultaten voor het eerste kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De omzet kwam uit op 14,2 miljard dollar, dat is een stijging van 8 procent en een stijging van 11 procent bij constante valuta (meer dan 5 punten van incrementele verkopen aan Kyndryl). De nettowinst kwam uit op 700 miljoen dollar.

"De vraag naar hybride cloud en AI zorgde voor groei in zowel Software als Consulting in het eerste kwartaal. Vandaag zijn we een meer gefocust bedrijf en onze resultaten weerspiegelen de uitvoering van onze strategie", zegt Arvind Krishna (foto), IBM-voorzitter en CEO. "We zijn het jaar goed begonnen en we zien nu een omzetgroei voor 2022 aan de bovenkant van ons model."

Hoogtepunten eerste kwartaal

Software-inkomsten gestegen met 12 procent, een stijging van 15 procent bij constante valuta (meer dan 8 punten van incrementele verkopen naar Kyndryl)

Consulting-omzet met 13 procent gestegen, 17 procent gestegen bij constante valuta

Infrastructuur-omzet gedaald met 2 procent, stabiel bij constante valuta (meer dan 8 punten van incrementele verkoop tot Kyndryl)

Hybride cloud-omzet:

Eerste kwartaal: $ 5,0 miljard, stijging met 14 procent , een stijging van 17 procent bij constante valuta

Laatste 12 maanden: $ 20,8 miljard, een stijging van 17 procent

"In het eerste kwartaal zijn we doorgegaan met het versterken van de fundamenten van ons bedrijf, in overeenstemming met ons middellangetermijnmodel", zegt James Kavanaugh, senior vice president en chief financial officer van IBM. "We zijn een sneller groeiend, winstgevender bedrijf met een hoogwaardigere businessmix, een aanzienlijke basis van terugkerende inkomsten en een sterke cashgeneratie."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud