Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

21-04-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Agfa-Gevaert neemt Inca Digital Printers over

De Agfa-Gevaert Groep kondigt aan dat het Inca Digital Printers zal verwerven, onder voorbehoud van het voldoen en verkrijgen van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen. De overname versterkt Agfa's positie op het gebied van digitaal printen op hoge snelheid en zorgt voor een extra focus op de markten voor verpakkingsdrukwerk.

“De overname van Inca is een belangrijke stap in Agfa's transformatie. Digitaal printen is een winstgevende groeimotor voor de Groep met een enorm potentieel dat verder zal worden versneld door de toevoeging van Inca”, zegt Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Inca Digital Printers is een in Cambridge UK gevestigde toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van geavanceerde high-speed print- en productietechnologieën voor sign- en displaytoepassingen en voor de snelgroeiende digitale printmarkt voor verpakkingen. Inca is een ideale partner voor Agfa, met een complementair portfolio van printoplossingen van de hoogste standaard en een sterk technologisch platform om robuuste single-pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt te lanceren.

De overname omvat het portfolio van bestaande high-speed multi pass printers, inclusief een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor verschillende verpakkingstoepassingen, evenals een gezamenlijke ontwikkeling van een op maat gemaakte in-line printengine in samenwerking met de toonaangevende fabrikant van golfkartonplaten BHS Corrugated.

Terug naar nieuws overzicht