Zyxel voegt indoor router met 5G en WiFi 6 toe aan Nebula-portfolio

Peter van der Putten

24-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zyxel voegt indoor router met 5G en WiFi 6 toe aan Nebula-portfolio

Zyxel Networks, leverancier van zakelijke en thuisnetwerkoplossingen, combineert met de nieuwe NR5101 5G indoor router WLAN AP- en LAN-gateway-functies in één apparaat. Dit product ondersteunt de nieuwste WLAN-standaard WiFi 6 en kan dus tot 64 WLAN-apparaten tegelijk bedienen. De NR5101 biedt downlink-snelheden tot 5 Gbit/s, met dank aan zes geïntegreerde antennes voor 5G, LTE en 3G. Het apparaat is gericht op gebruikers die een consistente, snelle verbinding nodig hebben.

Het 5G-netwerk maakt verbindingsdichtheden mogelijk tot één miljoen mobiele apparaten per vierkante kilometer met zeer korte reactietijden van slechts één milliseconde en lager. Om dit te bereiken maakt 5G NR (New Radio) gebruik van technologieën zoals Massive MIMO, Beamforming, Orthogonal Frequency-Division Multiplexing (OFDM), flexibele draaggolftrajecten en bandbreedte, en Small Cells. De NR5101 ondersteunt deze nieuwe technologieën.

Ononderbroken netwerktoegang en beveiliging

De NR5101 kan worden gebruikt als WAN fail-over in een bestaand netwerk. Door de mogelijkheid om externe antennes aan te sluiten, kan ook de signaalontvangst in steden (frequentieband 3600) worden verbeterd.

Het beschikt over diverse beveiligingsfuncties om bescherming te bieden tegen cyberaanvallen, ook bij gebruik van meerdere netwerkapparaten. Functies zijn onder meer het verbergen van Multi-SSID/SSID, firewall op applicatieniveau, NAT/NATP-filtering, LAN MAC-filtering, detectie van DoS-aanvallen, IP-filtering, WPA2 en WPA3, URL-filtering en SPI. De router is ook geschikt voor flexibele inzet van draadloos WAN/WWAN en de aanleg van tijdelijke netwerken. Beheer vindt plaats via het Nebula-platform.

Integratie in bestaande infrastructuur

De NR5101 kan zowel in bridge- als router-modus werken, waardoor hij eenvoudig kan worden ingezet en geïntegreerd in de bestaande technologie-infrastructuur.
Veel bedrijven en resellers gebruiken de NR5101 als backup-oplossing om de veerkracht van de hoofd-WAN-link te overbruggen. Een ander gebruiksscenario is als oplossing voor tijdelijke locaties of locaties zonder breedbandverbinding. De NR5101 kan beide toepassingen aan. Deze wordt dan geconfigureerd als een draadloze WAN-router en maakt verbinding met het bedrijfsnetwerk met 4G of 5G mobiele technologie. Bovendien is hij uitgerust met een mobiele app, die de installatietijd verkort en behoefte aan professionele installaties terugdringt.

De router kan ook worden beheerd via het Nebula-cloudbeheerplatform, dat beheerders meer inzicht biedt en locatie-onafhankelijke configuratie, bewaking en probleemoplossing van netwerken mogelijk maakt via een dashboard. Dit biedt toegang tot alle netwerken en apparaten die door Nebula worden beheerd, waardoor netwerkbeheerders - via webbrowsers of een smartphone-app - in staat zijn om multi-tenancy architecturen en individuele netwerken vanuit één centraal platform te beheren. Dit biedt gebruikers een consistente en uniforme ervaring, vermindert het onderhoud op locatie en minimaliseert downtime.

Multi-klantenbedrijf voor IT-resellers

Met 5G NR-technologie kunnen IT-resellers en -distributeurs hun klanten breedbanddiensten, hogesnelheidsverbindingen, een betere netwerkbeveiliging en meer flexibiliteit bij de implementatie bieden. "Met de NR5101 biedt Zyxel de optimale oplossing voor het werken in het thuiskantoor, maar ook onderweg", zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. "Hiermee voorzien we resellers van een state-of-the-art router die de nieuwste 5G- en WiFi 6-technologieën ondersteunt om hun klanten krachtige en toekomstgerichte oplossingen te bieden."

De NR5101 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399,99 euro.

Terug naar nieuws overzicht