Wouter Hoeffnagel - 25 april 2022

Apple gaat verouderde apps verwijderen uit appwinkel

Apple gaat verouderde apps verwijderen uit appwinkel image

Apple neemt maatregelen tegen verouderde apps in zijn appwinkel. Het bedrijf meldt ontwikkelaars via mail dat apps die voor een 'significante tijd' niet zijn geüpdatet uit de App Store gaan verdwijnen. Ontwikkelaars krijgen dertig dagen de tijd om hun apps te updaten.

Dit melden ontwikkelaars aan The Verge, dat de e-mail in handen heeft. Apps die worden verwijderd zijn niet langer verkrijgbaar in de App Store. Gebruikers die deze apps al op hun iPhone of iPad hebben geïnstalleerd, kunnen deze echter blijven gebruiken. Het opnieuw downloaden van de apps is niet mogelijk.

Kritiek

Ontwikkelaars uiten kritiek op de maatregel. Een voorbeeld is ontwikkelaar Robert Kabwe van Protopop Games, die erop wijst dat consolegames uit 2000 nog steeds te koop worden aangeboden. Kabwe, ontwikkelaar van onder meer de game Motivoto, spreekt van een 'oneerlijke barrière voor indie ontwikkelaars'.

Apple heeft niet gereageerd op een verzoek van The Verge om commentaar. Op zijn website meldt het bedrijf echter wel apps continu te evalueren en apps te verwijderen die niet langer functioneren zoals bedoeld, niet meer aan de reviewrichtlijnen voldoen of verouderd zijn. Hoe lang een app geen update moet hebben ontvangen om door Apple als verouderd te worden bestempeld is onduidelijk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!