Wouter Hoeffnagel - 26 april 2022

Sophos neemt SOC.OS over

Sophos neemt SOC.OS over image

Sophos, gespecialiseerd in cyberbeveiliging, neemt SOC.OS over. SOC.OS is de ontwikkelaar van een cloud-gebaseerde oplossing voor het onderzoeken van beveiligingswaarschuwingen en automatisering van triage. Sophos wil de technologie van SOC.OS gebruiken voor zijn Managed Threat Response (MTR) en Extended Detection and Response (XDR)-oplossingen.

De oplossing van SOC.OS consolideert en prioriteert grote hoeveelheden beveiligingswaarschuwingen van meerdere producten en platforms over het hele domein van een organisatie. Hierdoor kunnen teams voor beveiligingsoperaties snel de meest urgente gevallen begrijpen en erop reageren. SOC.OS werd gelanceerd in 2020 en is een spin-out van BAE Systems Digital Intelligence.
 
Sophos wil met behulp van SOC.OS zijn Adaptive Cybersecurity Ecosystem uitbreiden, dat ten grondslag ligt aan alle beveiligingsoplossingen van Sophos. Dit omvat het leveren van waarschuwingen en gebeurtenissen van externe endpoint-, server-, firewall-, identiteits- en toegangsbeheer (IAM), cloudworkloads, e-mail en mobiele beveiligingsproducten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!