NorthC breidt regionale aanwezigheid uit met overname Zwitserse datacenters

Alexandra Schless

26-04-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

NorthC breidt regionale aanwezigheid uit met overname Zwitserse datacenters

Het Nederlandse datacenter-bedrijf NorthC Group heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de datacenters en de connectiviteitsdiensten van het Zwitserse Netrics. Hiermee betreedt NorthC Group de Zwitserse markt. Voor NorthC Group gaat het om de tweede internationale overname, na de aankoop van IP Exchange in Duitsland in november 2021.

De huidige deal betreft drie datacenters – twee in Münchenstein (nabij Basel) en een in Biel. De datacenters hebben een totale oppervlakte van 13.000 m2, ruim 7,5 MW aan maximale IT stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreiding. Verder zijn de datacenters onderling verbonden via een high-speed backbone glasvezelnetwerk. Zij hebben volgens NorthC een sterke positie rond de regio’s Basel en Biel-Bern.

Goed gepositioneerd

NorthC Group breidt haar groeiende netwerk van regionale datacenters in Noordwest-Europa met de overname verder uit. Het bedrijf kan nu ook klanten bedienen met activiteiten in Zwitserland. Met de voortzettende digitale transformatie en de ontwikkeling van de cloud, IoT, AI en 5G denkt het bedrijf goed gepositioneerd te zijn om te voorzien in de behoeften van organisaties aan hybride multi-cloudoplossingen, colocatiediensten en connectiviteitsoplossingen, allemaal dichtbij de rand van het netwerk (edge computing).

Met de regionale aanwezigheid in Zwitersland denkt NorthC zich beter te kunnen onderscheiden met een persoonlijke, klantgerichte benadering en het creëren van regionale ecosystemen dichtbij de locatie waar bedrijven werkzaam zijn en hun diensten aanbieden aan eindgebruikers. Dit vormt het fundament voor langdurige relaties met klanten.

Europese groeistrategie

De overname van de Zwitserse datacenters en connectiviteitsdiensten is volgens Alexandra Schless, CEO van NorthC, een belangrijke volgende stap in de Europese groeistrategie van NorthC Group, na de overname van het Duitse IPX. "Wij zijn van mening dat een platform van regionale datacenters met een brede geografische reikwijdte onze klanten de mogelijkheid biedt om hun redundante infrastructuur te optimaliseren en te profiteren van regionale ecosystemen.

Deze overname stelt NorthC verder in staat om voort te bouwen op enerzijds de uitgebreide glasvezelinfrastructuur en anderzijds de bestaande drie datacenters te integreren in NorthC, vervolgt Schless. "Verdere synergie tussen de datacenters in Zwitserland en de rest van de NorthC-organisatie zal zowel voor onze klanten als ook voor de hele groep mogelijkheden bieden voor uitbreiding en optimalisatie van ons dienstenportfolio.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter