Redactie - 28 april 2022

Ordina boekt meer omzet en winst over eerste kwartaal

Ordina boekt meer omzet en winst over eerste kwartaal image

Ordina presenteert de cijfers over het eerste kwartaal 2022. De omzet stijgt met 10,4% naar 110,7 miljoen euro. De nettowinst stijgt naar 9,3 miljoen euro.

Jo Maes, CEO Ordina Groep, over de resultaten: “Ordina heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. We zijn succesvol doorgegroeid met onze businessproposities en we zijn sterk doorgegroeid met eigen medewerkers. Hierdoor is de omzet flink gestegen en de nettowinst opnieuw toegenomen. De goede resultaten tonen aan dat we als digitale businesspartner met onze strategie op de juiste koers zitten. Zo boeken we bijvoorbeeld mooie successen met onze SmartMove Solution waarbij we onze klanten helpen om over te stappen op SAP S/4 HANA.

De vraag naar digitalisering vanuit de markt blijft hoog. Tegelijkertijd zorgt de stijgende inflatie voor een toenemende salarisdruk in een toch al krappe arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen onze klanten te maken met de gevolgen van geopolitieke spanningen en verstoringen van de energiemarkt en supply chains. Deze ontwikkelingen kunnen impact hebben op ons resultaat. Ondanks dit risico bevestigen we onze jaarlijkse doelstelling van 12-14% EBITDA marge.

Een succesvolle uitvoering van onze strategie is gezien deze ontwikkelingen extra belangrijk. Daarom gaan we ons portfolio uitbreiden met een aantal belangrijke marktthema’s waar onze klanten in de komende jaren mee te maken krijgen. Voor onze huidige en toekomstige medewerkers betekent de uitbreiding van ons portfolio inhoudelijk meer uitdagend werk en bredere carrièreperspectieven.

Ook zetten we stappen in onze ESG-strategie, waarbij we de doelstelling hebben om CO2-neutraal te worden. Naast het verlagen van onze CO2-uitstoot werken we ook aan compensatie door grond om te zetten in bos. We zullen dit jaar 25.000 bomen aanplanten in de Belgische gemeente Pelt, waar ons eerste stuk bos wordt gerealiseerd.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!