G-Core Labs opent cloud PoP in Chicago

Seva Vayner

29-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs opent cloud PoP in Chicago

G-Core Labs lanceert zijn derde Noord-Amerikaanse cloud point of presence in Chicago, waarmee de infrastructuur van de provider in de regio verder wordt versterkt. De nieuwe locatie maakt drie geïsoleerde bare-metal locaties beschikbaar voor klanten in de regio, waaronder nog twee in Manassas en Santa Clara evenals nog eens 15 locaties.

Terwijl het bedrijf zijn snelle expansie in opkomende markten voortzet, blijft Noord-Amerika een kernonderdeel van zijn internationale netwerk, dat nu meer dan 140 aanwezigheidspunten omvat, waaronder 15+ Cloud PoP's, gevestigd in meer dan 130 steden over de hele wereld. De nieuwe Cloud PoP in Chicago biedt klanten zowel virtuele machines als bare-metal servers, aangedreven door fouttolerante Intel CPU's.

"Onze samenwerking met toonaangevende technologieleveranciers betekent dat we onze klanten marktleidende prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging blijven bieden. De Chicago Point of Presence maakt gebruik van de nieuwste hardware van Dell en ook van de nieuwste generatie Intel CPU's, waaronder de 3e generatie Intel Xeon Scalable (Ice Lake) processors in twee configuraties", zegt Seva Vayner (foto), directeur van Edge Cloud Stream bij G-Core Labs.

Hoge veiligheid

“Onze bare-metal en VM-opties bieden zero trust 360°-beveiliging en maken gebruik van CPU-gebaseerde bescherming door het gebruik van Intel Software Guard Extensions (Intel SGX)-technologie, bescherming tegen alle soorten DDoS en kwaadaardige botaanvallen, en maken gebruik van een webapplicatie-firewall (WAF) van de volgende generatie die ook op applicatieniveau bescherming biedt tegen hacking en ongeautoriseerde toegang tot vertrouwelijke gegevens.”

De PoP in Chicago wordt geleverd met meerdere configuratie-opties, waaronder de volgende voor bare metal-opties:

  • 1x Intel Xeon E-2288G 8C/16T 3,7 GHz / 64 GB / 2x 480 GB SSD / 2x 1 GbE
  • 2x Intel Xeon 4214R 12C/24T 2,4 GHz / 128 GB / 2x 960 GB SSD / 2x 1 GbE

Verschillende grote fintech-, e-commerce-, media- en gamingbedrijven wereldwijd evenals voor overheidsinstanties kiezen voor de Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-oplossing van G-Core Labs. Deze klanten hebben behoefte aan high-performance computing en werken met big data en machine learning. Tot haar klanten behoren de regering van het Groothertogdom Luxemburg (Agence eSanté), TEDx, Avast, TradingView, Albion Online, Nitrado, Wargaming holding (World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes), RedFox Games, Bandai Namco, AWOK en Joom.

De high-performance servers van de provider zijn gebaseerd op hardware van Dell. De platina-status in het Dell Technologies Partner Program helpt G-Core Labs om state-of-the-art en betrouwbare cloudservices te creëren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud