Dell Technologies en partners bieden nieuwe cloud toepassingen

03-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dell Technologies en partners bieden nieuwe cloud toepassingen

Dell Technologies meldt nieuwe cloud ervaringen te leveren, met een uitgebreid ecosysteem en oplossingen om klanten te helpen toepassingen in datacenters en multicloudomgevingen te beheren en beschermen. Deze nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld om organisaties te helpen hun data en applicaties eenvoudig op te slaan, te beschermen en te beheren op een toenemend aantal platformen en locaties.

“Onze klanten vragen hulp om de complexiteit te verminderen en ze zijn op zoek naar oplossingen die een gemeenschappelijke aanpak voor het beheer van data hanteren, ongeacht waar die zich bevinden – van public clouds tot het datacenter en de edge”, aldus Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. "We bouwen aan een software- en dienstenportfolio dat zowel lokale als multicloudomgevingen en -aanbiedingen vereenvoudigt."

"We zetten grote stappen om oplossingen te leveren die connected en nog digitaler zijn, zodat we onze consumenten de allerbeste gezondheidszorg kunnen geven”, zegt Karen S. Lynch, President en CEO bij CVS Health. "Onze strategische samenwerking met Dell zorgt ervoor dat onze technologie-investeringen nog waardevoller zijn voor onze collega’s en consumenten.”

Dell levert cloud-ervaringen voor cyber recovery ter plaatse en in public clouds
Volgens een recent rapport van Gartner zullen de wereldwijde uitgaven voor informatiebeveiliging en risicobeheer in 2022 $172 miljard bedragen, bijna $20 miljard meer dan in 2021 [1]. Nu cyberbeveiliging een steeds grotere prioriteit wordt, biedt Dell nieuwe opties voor beheerde oplossingen voor cyber recovery en oplossingen voor cyber recovery van de public cloud in multicloud-omgevingen.

Dell breidt zijn APEX-portfolio uit met de introductie van Dell APEX Cyber Recovery Services. Als eerste in een reeks van nieuwe APEX full stackoplossingen die een cloud-ervaring bieden, maken de APEX Cyber Recovery Services het herstel na cyberaanvallen makkelijker. Dell beheert de dagelijkse vaultactiviteiten bij cyberherstel en helpt bij gegevensherstel. Dell levert een as-a-Service-ervaring met gestandaardiseerde configuraties, vereenvoudigde Dell-ondersteunde herstelopties en expertise van bijna 2.000 geïsoleerde vaultoplossingen die wereldwijd worden gebruikt.

Dell breidt het bereik van zijn multicloud-ecosysteem uit en versnelt de toegang tot zijn oplossingen voor gegevensbescherming voor public clouds met de lancering van Dell PowerProtect Cyber Recovery voor Microsoft Azure. De nieuwe dienst sluit aan bij een breed portfolio van Dell-oplossingen die beschikbaar zijn via Microsoft Azure Marketplace en stelt organisaties in staat om:

Een air-gapped cyber vault te implementeren in de public cloud, om data veilig te beschermen tegen en te isoleren van een ransomwareaanval, waardoor de cyber resilience verbetert en de impact van cyberaanvallen kleiner wordt.

In flexibele herstelopties te voorzien in geval van een cyberaanval, inclusief herstel binnen het datacentrum, in een nieuw Azure-privénetwerk of in een niet-geïmpacteerde Azure-omgeving.
Dell bouwt ook voort op zijn samenwerking met AWS door de aankondiging van CyberSense voor Dell PowerProtect Cyber Recovery voor AWS. Met deze oplossing kunnen organisaties:

Gebruikmaken van adaptieve analyses, metadata scannen en bestanden compleet maken, en machine learning en forensische tools implementeren om dataherstel te detecteren, te diagnosticeren en te versnellen.

Bestanden en databases monitoren om te bepalen of een cyberaanval heeft plaatsgevonden en om de laatst bekende onbeschadigde kopie van data te identificeren, om een veilig en betrouwbaar herstel te versnellen.

Dell demonstreert diensten voor dataopslag in public clouds

Voortbouwend op de lancering van Project Alpine in januari demonstreert Dell hoe zijn storagesoftware kan worden gebruikt in public clouds zoals AWS en Azure. Project Alpine levert datamobiliteit en consistente activiteiten in on-premises en public cloudomgevingen. Organisaties kunnen snel en eenvoudig Dell-storagesoftware en -services implementeren of gebruiken, die krachtige prestaties in de public cloud, efficiëntie en bescherming garanderen op basis van toonaangevende bedrijfsstorage [2].

Met Dell-storagesoftware in de public cloud kunnen klanten naadloos data verplaatsen naar de cloud en gebruikmaken van cloud-gebaseerde analysediensten. Developers kunnen applicaties één keer schrijven en ze overal inzetten waar dat nodig is om een consistente, cloud-native ervaring te creëren in meerdere public clouds.

Dell en Snowflake werken samen om de multicloudervaring uit te breiden

Dell en Snowflake gaan samenwerken om data van Dell-bedrijfsstorage te koppelen aan de Snowflake Data Cloud. Deze samenwerking zal de klanten meer flexibiliteit bieden in multicloudomgevingen, hen helpen om te voldoen aan eisen inzake datasoevereiniteit en om data makkelijk om te zetten in inzichten, waar ze zich ook bevinden.

Klanten van Dell en Snowflake zullen data die on-premises zijn opgeslagen op objectstorage van Dell kunnen gebruiken met de Snowflake Data Cloud, terwijl ze hun data lokaal bijhouden of naadloos kopiëren naar public clouds. De bedrijven zullen in de tweede helft van 2022 streven naar productintegraties en gezamenlijke go-to-market inspanningen.

Beschikbaarheid

Dell APEX Cyber Recovery Services is vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten. Een ruimere beschikbaarheid is gepland voor later dit jaar.
Dell PowerProtect Cyber Recovery voor Microsoft Azure zal wereldwijd beschikbaar komen in de tweede helft van 2022.
CyberSense voor Dell PowerProtect Cyber Recovery voor AWS zal wereldwijd beschikbaar komen in de tweede helft van 2022.

Aanvullende informatie en noten:

[1] Gartner Forecast: Information Security and Risk Management, Worldwide, 2020-2026, 1Q22 Update
[2] IDC WW Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, 2021Q4, 11 maart 2022 – Vendor Revenue

Terug naar nieuws overzicht
Hardware