TIIN Capital investeert in cybersecurity-aanbieder Brama Systems

03-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

TIIN Capital investeert in cybersecurity-aanbieder Brama Systems

TIIN Capital investeert vanuit het Dutch Security TechFund in security-aanbieder Brama Systems. Deze onderneming levert mkb-ondernemingen een NAC/NAP-gebaseerde oplossing om bedrade en WiFi-toegang tot bedrijfsnetwerken te beheren en ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Met de investering in Brama Systems stelt TIIN Capital verder invulling te geven aan het doel om ondernemers in het cybersecurity-domein te ondersteunen en te bouwen aan een veiligere samenleving.

Het Utrechtse Brama Brama Systems is opgezet door specialisten op het gebied van netwerken en IT-beveiliging. De schaalbare NAC/NAP-technologie van Brama is volgens de onderneming eenvoudig te implementeren en daarmee geschikt voor mkb-bedrijven. "De investering vanuit het Dutch Security TechFund stelt Brama Systems in staat om blijvend te investeren in onze technologie, ons commerciële team uit te bouwen en onze internationale ambities waar te maken", stelt Hans Keukenschrijver, CEO van Brama Systems.

Zero trust

Volgens Adriaan Hosmann, CTO van Brama Systems, is het productportfolio van de onderneming ontworpen rondom een ‘PKI engine’. "Hiermee zijn wij in staat om snel, eenvoudig en betrouwbaar certificaten toe te wijzen aan gebruikers en apparaten. Middels deze certificaten wordt de toegang tot IT-netwerken gecontroleerd en worden pogingen tot ongeautoriseerde toegang geblokkeerd, volgens het ‘Zero trust’ principe.”

Michael Lucassen, managing partner TIIN Capital, stelt veel potentie te zien in het team van Brama Systems en hun technologie. “De cybersecurity van mkb-ondernemingen in Nederland is van groot belang, ook voor de grote ondernemingen. We zijn immers zo sterk als de zwakste schakel." De volgens Lucassen gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing van Brama Systems maakt belangrijke cybersecurity-technologie, die tot voor kort enkel beschikbaar en betaalbaar was voor vooral grote ondernemingen, nu ook bereikbaar voor het mkb.

Over TII Capital

TIIN Capital is opgericht in 1998. Begin 2019 werd gestart met het zesde venture capital fonds; Dutch Security TechFund. Dit fonds heeft een specifieke sectorfocus en benadering: startups en scale ups in Cybersecurity en IoT Security.

Terug naar nieuws overzicht