NTT behaalt aspirant-status op Prestatieladder Socialer Ondernemen

04-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

NTT behaalt aspirant-status op Prestatieladder Socialer Ondernemen

NTT Netherlands heeft na een onafhankelijke toetsing door classificatie-instelling DNV de aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) in Nederland behaald. Deze toekenning laat volgens NTT zien zien dat de aanbieder van IT- en netwerkdiensten een meer dan gemiddelde bijdrage levert aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt - zoals studenten, werkzoekenden met een handicap en vluchtelingen.

NTT stelt op MVO-gebied belang te hechten aan het creëren van stagemogelijkheden voor studenten van mbo, hbo en universiteit en werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is het wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO dat hierbij de mate van sociaal ondernemen meetbaar maakt.

Sociaal ondernemen onderdeel bedrijfsbeleid

Het doel van de PSO is uiteindelijk om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede manier aan werk te helpen. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. De aspirant-status laat zien dat sociaal ondernemen deel uitmaakt van het bedrijfsbeleid van NTT.

Werkzoekenden met een handicap krijgen bij NTT de kans om een stage te volgen of daadwerkelijk in dienst te treden. Leidinggevenden leren via trainingen om geen onderscheid tussen sollicitanten met of zonder handicap te maken. Inmiddels heeft NTT verschillende sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Daarnaast biedt NTT uitgebreide stagemogelijkheden voor studenten van mbo, hbo en universiteit.

Voor vluchtelingen biedt NTT een programma dat onder meer sollicitatietrainingen, stagemogelijkheden en Nederlandse taallessen door een toegewezen buddy omvat. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk vluchtelingen toegang te bieden tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor vluchtelingen uit de oorlogsgebieden in Oekraïne heeft NTT recentelijk een deel van de kantoorruimte in Barneveld omgebouwd tot woonunits.

Ambitie voor PSO-ladder

Emmeke van der Laan, Senior HR Business Partner: “We zijn trots met het behalen van de aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Enterprise. Deze onafhankelijke beoordeling laat zien dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. We hebben de ambitie om de komende twee jaar een trede op de ladder te stijgen. Als NTT vinden wij het namelijk belangrijk om een bijdrage te leveren aan een samenleving waarin iedereen meedoet en gelijke kansen krijgt.”

Terug naar nieuws overzicht