Marc O’Polo bouwt met Citrix aan veilig digitale werkplek

Marc O’Polo bouwt met Citrix aan veilig digitale werkplek

05-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Marc O’Polo bouwt met Citrix aan veilig digitale werkplek

Modelabel Marc O’Polo (Stockholm) bouwt aan een digitale werkplek voor alle medewerkers, waarbij veilig werken vanaf iedere locatie mogelijk is. Daarvoor maakt Marc O’Polo onder meer gebruik van technologie van Citrix.

Volgens het modelabel zag het al vroeg in dat de switch naar werken op afstand tijdens de coronacrisis niet tijdelijk zou zijn. De organisatie begon daarop met het ontwerp van een digitale workspace op basis van de oplossingen van Citrix Systems, waarmee hun werknemers vanaf iedere locatie kunnen werken.

Creativiteit en samenwerking voorop

“Het is ons doel een werkomgeving te creëren waarin onze 2.000 werknemers wereldwijd hun creativiteit kunnen ontwikkelen en zo goed mogelijk vanaf iedere locatie kunnen samenwerken”, licht Matthias Holzner toe, manager IT Application & Collaboration bij Marc O’Polo.

Om dit doel te bereiken, implementeert Marc O’Polo een reeks van Citrix digital workspace-oplossingen waarmee medewerkers overal constante, veilige en betrouwbare toegang hebben tot systemen, applicaties en data. De gebruikte Citrix-oplossingen zijn onder andere: Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Gateway, Citrix Analytics for Security en Citrix Analytics for Performance.

Om te zorgen dat de collecties tijdig bij de meer dan 30 retailpartners terecht komen, is betrouwbare toegang nodig tot een groot aantal grafische en creatieve applicaties én de Enterprise Resource Planning-software die alle productie- en verkoopprocessen van het bedrijf controleert. Citrix maakt dit volgens Holzner mogelijk. “We zijn voorbereid op iedere manier van hybride werken en kunnen optimaal een flexibele werkstrategie ondersteunen. Met behulp van de Citrix-infrastructuur kunnen onze werknemers vanaf iedere locatie inloggen en hun creatieve werk uitvoeren.”

Veilig werken

Werknemers kunnen ook veilig werken. Nadat het bedrijf in 2019 werd getroffen door een ransomware-aanval, begonnen Holzner en zijn team aan een volledige vernieuwing van de IT-infrastructuur om de beveiliging te verbeteren. Met ondersteuning van Citrix Gold Solution Advisor Provectus Technologies is het beheer van de omgeving overgeheveld naar Citrix Cloud, zodat alleen servers met virtuele applicaties nog on-premises draaien. Holzner hierover: "Deze vernieuwing zorgt ervoor dat alle updates en securitypatches automatisch worden geïnstalleerd en de IT-omgeving altijd geüpdatet is."

De nieuwe infrastructuur voorziet verder in continue monitoring en optimalisatie van de beveiliging en prestaties van de digitale werkplekken van Marc O'Polo via Citrix Analytics for Security. Volgens Holzner speelt dat een centrale rol in de hele beveiligingsstrategie van het bedrijf.

Citrix Analytics

“Het dashboard van Citrix Analytics for Security geeft een compleet overzicht van mogelijke risico’s en gebruikt verkeerslichten om aan te duiden waar het nodig is om in te grijpen. Op deze manier kunnen veel acties via beleidsregels geautomatiseerd worden. Als een gebruiker die staat geregistreerd in Stephanskirchen bijvoorbeeld een paar uur later inlogt vanaf een adres in Azië, dan wordt het account direct geblokkeerd en krijgt het team een notificatie binnen."

Marc O’Polo biedt daarnaast met het gebruik van Citrix Analytics for Performance een betrouwbare ervaring aan medewerkers die hen in staat moet stellen het beste uit hun werk te halen. Door alle relevante prestatiegegevens samen te voegen in één overzicht, biedt de service waardevolle inzichten en concrete aanbevelingen voor troubleshooting die het team van Marc O'Polo kan gebruiken om snel problemen te identificeren en op te lossen en de impact ervan te beperken.

“We gebruiken Analytics for Performance om onze gebruikersondersteuning te optimaliseren, aangezien we snel kunnen achterhalen waarom responstijden van applicaties niet toereikend zijn voor individuele gebruikers,” zegt Holzner. “Zo vonden we bijvoorbeeld verouderde software op de apparaten van een eindgebruiker die de inlogtijden flink vertraagden. Dat hebben we direct verholpen.”

Eenvoudiger IT-omgevcing

De nieuwe Citrix-omgeving heeft de IT drastisch vereenvoudigd. “We besteedden gemiddeld één uur per dag om ieder systeem te checken”, aldus Holzner tot slot. “Nu kunnen we vertrouwen op een werkomgeving die altijd beschikbaar en up-to-date is.”

 

Terug naar nieuws overzicht
Digital Workplace