Elliott Investment Management wil splitsing van Western Digital

Elliott Investment Management wil splitsing van Western Digital

05-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Elliott Investment Management wil splitsing van Western Digital

Aandeelhouder Elliott Investment Management wil graag dat Western Digital zich gaat opsplitsen in twee bedrijven, een gericht op harde schijven en de andere op flash drives. Dat zou goed zijn voor de business. 

Western Digital heeft de volgende verklaring uitgegeven met betrekking tot een brief die door Elliott Management aan de raad van bestuur van Western Digital is gestuurd:

“Western Digital onderhoudt een voortdurende dialoog met onze aandeelhouders en waardeert constructieve inbreng in ons bedrijf. We zijn het ermee eens dat Western Digital een uitstekend, maar ondergewaardeerd bedrijf is met sterke posities in onze flash- en HDD-activiteiten en kijken ernaar uit om met Elliott in gesprek te gaan om hun standpunten te bespreken. Onze Raad van Bestuur is vastbesloten om te handelen in het beste belang van al onze aandeelhouders en zal Elliotts ideeën zorgvuldig in overweging nemen.”

“Western Digital is een toonaangevend data-infrastructuurbedrijf dat zich richt op het uitvoeren van zijn strategie om te profiteren van de enorme marktkansen die voortvloeien uit de snelle wereldwijde acceptatie van de cloud en het uitgebreide en groeiende ecosysteem dat het ondersteunt. Onze diversiteit en breedte op de eindmarkt, onze geherstructureerde organisatie, brede klantenbasis, kanaalbereik en innovatief productleiderschap zorgen ervoor dat het bedrijf kan profiteren van de meerjarige groei in het creëren en opslaan van gegevens. We blijven ons inzetten voor innovatie en onze focus op het leveren van de kwaliteit, prestaties en kosteneffectiviteit waarop onze klanten vertrouwen. Onze CEO, David Goeckeler en de Raad van Bestuur hebben een reeks opties onderzocht om waarde op de lange termijn te ontsluiten en te leveren, en we zullen onze voortdurende dialoog met onze aandeelhouders voortzetten.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware