Komodor bouwt een platform voor Kubernetes-management

05-05-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Komodor bouwt een platform voor Kubernetes-management

Kubernetes (K8s) is in een lange periode (zo’n 15 jaar) door Google ontwikkeld en heeft inmiddels een breed draagvlak. Kubernetes, is een open-source systeem voor het automatiseren van het gebruik, het schalen en het beheer van gecontaineriseerde applicaties. Volgens recent onderzoek gebruikte in 2019 ongeveer 30% van de grote internationale bedrijven Kubernetes, bij zo’n 80% van de cloud native ondernemingen is het zelfs de standaard voor cloud orchestration.

Als we specialisten naar de mening over Kubernetes vragen hoor je vaak: ‘Eenvoudig te leren, moeilijk te beheren’. Vandaar dat de start-up Komodor uit Tel Aviv een gat in de markt gevonden denkt te hebben. De jonge oprichters Ben Ofiri (CEO) en Itiel Shwartz (CTO) werden geïnspireerd om deze activiteit op te starten door hun persoonlijke DevOps-ervaringen tijdens het werken aan microservice-applicaties bij Google en eBay. CEO Ben Ofiri: “De Komodor-oplossing heeft als doel om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars niet te veel tijd en energie hoeven te verspillen aan het zoeken naar en oplossen van storingen. Daarom levert Komodor een Kubernetes-native platform dat werkt op basis van de vraag ‘Wat is er veranderd?’ oftewel op basis van de change logs. Het platform geeft snel uitsluiting en laat snel zien wie wat wanneer heeft gedaan of gewijzigd in de code. Daarmee is snel een relatie te leggen tussen een gevonden incident en de werkzaamheden aan het systeem.”

Om dit te doen, toont Komodor alle informatie die relevant is voor het oplossen van problemen, zoals alle updates en wijzigingen in het te onderzoeken platform via een centraal dashboard. Niet alleen de ontwikkelaars die bekend zijn met de Kubernetes-omgeving, maar bij voorkeur alle DevOps-teamleden moeten in staat zijn om een meer intuïtief begrip te ontwikkelen van de processen, mechanismen en de interactie van alle componenten. Op deze manier zijn de fouten sneller te detecteren en te elimineren.

Het doel is om niet-Kubernetes-experts het product te laten gebruiken en met behulp van deze ‘low-code’ Kubernetes-beheerconsoleer ervoor te zorgen dat containers, apps en clouds goed werken. Komodor kost qua licentie 10 dollar per node per maand.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht