Werkgevers: Behoud 30%-regeling voor expats

10-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Werkgevers: Behoud 30%-regeling voor expats

Werkgeversorganisatie VNO-NCW roept samen met een reeks Nederlandse bedrijven de overheid op tot het behoud van de 30%-regeling in de huidige vorm. Dit is volgens de partijen nodig om de sterke positie van Nederland te behouden.

De 30%-regeling is gericht op werknemers die van buiten Nederland tijdelijk in Nederland komen werken. Zij betalen over maximaal 30% van hun loon geen belasting. Nederland speelt op het wereldtoneel op hoog niveau mee met tientallen innovatieve kampioenen. Wij hebben ons vanuit Nederland ontwikkeld tot toonaangevende spelers, sterke start-ups en scale-ups en innovatieve groeiprojecten, velen van ons met Europese of wereldwijde focus. Daarbij leveren we een sterke lokale bijdrage vanuit onze hoofdvestigingen in Nederland, elk met eigen innovatieteams", schrijven de partijen in een brief.

'Noodzakelijk voor sterk innovatieklimaat'

Zij waarschuwen dat de sterke positie van Nederland niet vanzelfsprekend is. Talent is noodzakelijk voor een sterk innovatieklimaat en het realiseren van het verdienmodel van morgen, stellen de partijen. "De 30%-regeling is hiervoor een essentieel instrument, om internationaal talent naar Nederland te halen en voor langere tijd aan Nederland te binden. Tussen de 15 en 70 procent van onze medewerkers komt van buiten Nederland", meldt de brief.

De brief is ondertekend door topmanagers van een breed scala aan bedrijven. Het gaat daarbij om Adyen, ASML, Backbase, Bolcom, Booking.com, bunq, Castor, Catawiki, CM.com, Felyx, Flow Traders, Founda Health, Hardy Hyperloop, Johnson & Johnson, Just Eat Takeaway, Marktplaats/Adevinta Benelux, Media.Monks, Mollie, Mosa Meat, NXP Semiconductors, Online Payment Platforms, Pacmec, Picnic, Pieter Pot, Roamler, SmartPhotonics, Swapfiets, Ticketswap, TomTom, WeTransfer en Wizenoze.

Terug naar nieuws overzicht