Intel kondigt nieuwe cloud-to-edge toepassingen aan

11-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel kondigt nieuwe cloud-to-edge toepassingen aan

Tijdens de eerste dag van het Intel Vision-evenement kondigde Intel verbeteringen aan op het gebied van silicium, software en diensten. Daarbij laat het bedrijf zien hoe het technologieën en het ecosysteem samenbrengt om vandaag en in de toekomst bedrijfswaarde voor klanten te realiseren.

Onder de voordelen die uit praktijkvoorbeelden naar voren komen, zijn verbeterde bedrijfsresultaten en inzichten, lagere totale eigendomskosten, een snellere time-to-market en waarde, en een positieve wereldwijde impact.

Hoogtepunten van de aankodigingen zijn:

Argonne National Laboratories, Blue White Robotics, Bosch, Dell Technologies, Federated Wireless, Lenovo, en Nourish + Bloom Market behoren tot de klanten en partners die benadrukken hoe Intel technologie helpt bij digitale transformatie.

Tot de nieuwe productaankondigingen behoren de lancering van Intels Habana® Gaudi®2 AI-processor voor het trainen van datacenterwerklasten en 12th Gen Intel® Core™ HX-processoren die perfect zijn voor hybride werk. Intel voegt ook details toe over zijn GPU voor datacenters (codenaam Arctic Sound-M, ATS-M), 4th Gen Intel® Xeon® Scalable processor (codenaam Sapphire Rapids) en de roadmap voor Intels infrastructure processing unit (IPU).

Nieuwe software en diensten omvatten Project Apollo voor soepeler AI-implementaties in bedrijven, plus Project Endgame en Intel® On Demand voor compute on demand en de flexibiliteit om te voldoen aan de behoeften van veranderende werklasten.

Digitale transformatie

Pat Gelsinger, CEO van Intel: “We bevinden ons in de meest dynamische wereldmarkt van dit tijdperk. De uitdagingen waar organisaties vandaag de dag voor staan zijn complex en onderling verbonden, en succes hangt af van hun vermogen om snel geavanceerde technologieën en infrastructuur toe te passen en te maximaliseren. Vandaag zijn we verheugd om te delen hoe we onze schaal, middelen en de magie van silicium, software en diensten inzetten om klanten en partners te helpen digitale transformaties in deze complexe omgeving te versnellen."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware