UiPath lanceert Next-Gen Automation Cloud Robots, optimaliseert UiPath-platform

11-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

UiPath lanceert Next-Gen Automation Cloud Robots, optimaliseert UiPath-platform

UiPath introduceert de oplossing Automation Cloud Robots, naast andere diverse en geavanceerde automatiseringsmogelijkheden. Deze opties maken deel uit van versie 2022.4 van het UiPath Platform, dat organisaties een nog uitgebreidere basis biedt voor snelle automatisering.

Nieuwe SaaS-robots en functies vereenvoudigen volgens de aanbieder van bedrijfsautomatisering met RPA (robot process automation) de ontwikkeling van automatiseringstoepassingen en beveiligings- en governance-mechanismen. Mac-gebruikers krijgen daarnaast de beschikking over meer mogelijkheden om het automatiseringsgehalte binnen hun organisatie op te voeren.

“Automatisering is duidelijk de voorkeurstechnologie voor developers die de taak hebben om snel applicaties te ontwikkelen om hun organisatie vooruit te helpen”, zegt Ted Kummert, executive vice president Products & Engineering bij UiPath in een toelichting op de introductie. “We merken dat steeds meer klanten kiezen voor de cloud, en met onze klantgerichte innovaties versterken we onze leiderschapspositie in de markt voor automatisering."

Profiteren van cloud

De Automation Cloud Robots moeten organisaties volgens Kummert in staat stellen om te profiteren van alle voordelen van de cloud bij het opschalen van hun automatiseringsprogramma’s. "Deze nieuwe versie biedt automatiseringsprofessionals en citizen developers ondersteuning voor meer automatiseringstoepassingen en draagt op diverse fronten bij aan verbeterde prestaties en beveiliging.”

Nieuwe functies in versie 2022.4 van het UiPath Platform zijn onder meer:

  • Robots in Automation Cloud: organisaties kunnen een beroep doen op SaaS-robots die in de UiPath Automation Cloud worden gehost zonder de noodzaak van extra personeel, aanvullende IT-bronnen of een speciale infrastructuur.
  • Gestroomlijnde ontwikkelingsprocessen: de nieuwe versie biedt snellere prestaties, meer integratiemogelijkheden en low code-tools en –templates om een einde te maken aan knelpunten en complexiteit binnen het ontwikkelingsproces.
  • Universele toegang tot automatiseringsmogelijkheden: Mac-gebruikers krijgen voor het eerst toegang tot een API, online automatiseringsmogelijkheden en ondersteuning voor UiPath Assistant. Linux-robots bieden nu ook ondersteuning voor long-running automatiseringsworkflows.
  • Verbeterde beveiliging en compliance: elke UiPath-dienst voldoet nu aan de eisen voor SOC 2- en Automation Cloud HIPAA-certificering, zodat organisaties de cloudoplossing van UiPath met vertrouwen in gebruik kunnen nemen.

Integrale zakelijke oplossingen

UiPath introduceert binnen zijn UiPath Marketplace integrale zakelijke oplossingen op het gebied van onder meer accounting, toevoerketenbeheer, productie, verzekeringen en sales. Deze online marktplaats biedt partners van UiPath en independent software vendors zo nieuwe mogelijkheden en voordelen voor hun automatiseringsoplossingen, een groter publiek te bereiken en nieuwe omzetkanalen aan te boren, aldus UiPath.

Partners kunnen hun aanbod van oplossingen daarnaast uitbreiden met implementatiediensten en de ontwikkeling van maatwerk. Tot de eerste leveranciers die zakelijke oplossingen aanbieden via de UiPath Marketplace behoren AuraPlayer, Base64.ai, DRUID AI, Element Blue, Int4 AG, INVOKE, KTern.AI, Kanverse.ai en WonderBotz.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud