SAP Store prijzenstructuur wordt inzichtelijker voor partners

12-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP Store prijzenstructuur wordt inzichtelijker voor partners

Door samen te werken met onze partners kunnen klanten hun kern-SAP-oplossingen naadloos uitbreiden om impactvolle bedrijfsresultaten te leveren. SAP-partners zijn essentieel bij het leveren van de oplossingen die onze klanten ondersteunen bij het aanpassen, bedenken en op de markt brengen van nieuwe ideeën. Dit schrijft Tom Roberts, senior vice president Software Partner Solutions bij SAP, een deze blog.

Barrières verwijderen

SAP werkt eraan om het voor alle softwarebedrijven gemakkelijker te maken om nauw samen te werken met SAP. Om dit te bereiken, hebben we een schaalbaar voordeelmodel gecreëerd en laten we partners kiezen waar ze op deze schaal vallen - terwijl we het inkomstenaandeel (tussen SAP en providers) consistent houden over de schaal. Bovendien hebben we winkelspecifieke transactiekosten voor partners die deelnemen aan SAP Store geëlimineerd van 15%.

Een vereenvoudigd model voor het delen van inkomsten binnen het SAP PartnerEdge, Build-programma omvat drie niveaus*, als volgt:

  • Inhoudsniveau: het inkomstenaandeel is teruggebracht van 15% naar nul, waardoor partners de mogelijkheid hebben om oplossingen gratis te publiceren in de SAP Store.
  • Integration Tier: Omzetaandeel is teruggebracht van 20% naar 15%, inclusief toegang tot SAP Integration Suite, basiseditie, evenals de mogelijkheid om oplossingen te publiceren en transacties te voltooien in de SAP Store.
  • Platform Tier: Inkomstenaandeel blijft 25%. Deze laag omvat alle SAP Business Technology Platform-services op SAP PartnerEdge, evenals de mogelijkheid om oplossingen te publiceren en transacties te voltooien in SAP Store.
  • SAP Store: winkelspecifieke transactiekosten zijn voor partners geëlimineerd.

We zijn verheugd om deze bijgewerkte prijsstructuur te lanceren, omdat we verwachten dat de meeste leveranciers enorm zullen profiteren van gratis toegang tot ons contentmodelplatform, waardoor gratis toegang tot SAP Store mogelijk is. Deze wijzigingen zullen het voor alle partners zo gemakkelijk mogelijk maken om optimaal gebruik te maken van de cloudgebaseerde software die we aanbieden.

Groei van SAP Store

Dankzij ons sterke partnerecosysteem hebben we een enorm succes en groei gezien van SAP Store. Jaar-op-jaar heeft SAP Store een groei van 163% doorgemaakt. In de afgelopen twee jaar is het aantal bestellingen van partneroplossingen verzesvoudigd. Bovendien stelde het meer dan een derde van de SAP-partners in staat om hun bereik buiten hun basisland uit te breiden.

Nu meer dan ooit erkennen we dat de toekomst van SAP ecosysteemgestuurd is. Om ervoor te zorgen dat we partners kansen bieden voor meer zichtbaarheid, biedt SAP Store meerdere prestatieherkenningsniveaus met verhoogde voordelen op basis van activiteit rond partneroplossingen, wat betekent dat partners kunnen bereiken en erkend worden door sterke prestaties. De details hiervan zijn te vinden in de SAP Store Partner Benefits Guide .

Nieuw aanbod in het partner ecosysteem

Omdat klanten op SAP leunen om te gedijen, blijven we evolueren met nieuwe modellen en aanbiedingen om de voortdurende flexibiliteit en het succes van onze partners en klanten te ondersteunen.

Profiteer van de nieuwste ontwikkelingen in het partnerecosysteem van SAP Academy , een trainingsprogramma van wereldklasse dat het personeel van de volgende generatie ontwikkelt door een stimulerende en inspirerende ervaring te bieden in een wereldwijd diverse omgeving. Voor 2022 legt het dynamische programma van negen maanden de basis voor een succesvolle carrière bij SAP.

SAP verbetert ook SAP PartnerEdge, Build, met subsidies voor SAP-technologie, waardoor partners SAP-oplossingen kunnen bouwen en integreren.

Door: Tom Roberts, senior vice president Software Partner Solutions bij SAP

*Content Tier:
A: Contentpakketten zijn statische bestanden, sjablonen, configuraties en gegevens die waarde toevoegen aan een reeds geïmplementeerde SAP-oplossing.
B: BYOL is een partneroplossing die is gebouwd op SAP BTP, waarbij de partner alleen zijn eigen intellectuele eigendom (IP) naar klanten verzendt.
Integratielaag: elke oplossing die dynamisch in beide richtingen communiceert, gegevens verwisselt of is ingebed in een SAP-oplossing.
Platform Tier: Gebouwd op SAP BTP, waarbij de partner SAP-licenties opneemt als onderdeel van een algemene gebundelde oplossing.

Terug naar nieuws overzicht
Software