Red Hat brengt Ansible-automatisering voor Microsoft Azure op de markt

14-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Red Hat brengt Ansible-automatisering voor Microsoft Azure op de markt

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, maakt Red Hat Ansible Automation Platform op Microsoft Azure algemeen beschikbaar. Het combineert daarbij hybride cloudautomatisering met de kenmerken van een beheerd aanbod. Red Hat Ansible Automation Platform op Azure wordt ondersteund door Red Hat en Microsoft. Het aanbod stelt IT-organisaties in staat om snel te automatiseren en te schalen in de cloud met de flexibiliteit om elke applicatie overal te leveren, zonder extra overhead of complexiteit.

Met Red Hat Ansible Automation Platform op Azure krijgen klanten een lage overhead, geïntegreerde facturering met Microsoft, de nieuwste Ansible Automation Platform-functies, en verpakte cloudcontent. Om sneller aan de slag te kunnen, kunnen Red Hat Ansible Automation Platform on Azure-klanten gebruikmaken van out-of-the-box automatiseringscontent die automatiseringsprocessen bevat voor Azure. Gebruikers kunnen applicaties en resources migreren terwijl ze overstappen naar de cloud, waardoor de adoptie en waarde van automatisering wordt versneld.

Uitbreiding van de automatiseringsmogelijkheden

Red Hat Ansible Automation Platform op Azure bouwt voort op ontwikkelingen in het Ansible Automation Platform en de evolutie van computing op hybride cloudschaal. Ansible Automation Platform 2 introduceerde op zichzelf staande automatiseringsmogelijkheden om klanten tegemoet te komen waar ze zich ook bevinden. Denk aan managed service providers, hun eigen datacenters, aan de edge of op cloud-marktplaatsen zoals Azure. De mogelijkheden van het platform voor hybride IT-omgevingen maken het voor IT-teams eenvoudiger om op consistente wijze in te spelen op automatiseringsbehoeften in verschillende omgevingen en systemen.

Nieuwe mogelijkheden in Ansible Automation Platform 2.2 zijn beschikbaar op Azure. Zo valideert de Ansible-contentmarkeringstechnologie de automatiseringscontent waardoor IT-teams verschillende contentbronnen kunnen gebruiken, of ze nu afkomstig zijn van Red Hat Ansible Certified Content Collections of van de Ansible-community. Zij hebben hierbij de zekerheid dat de content geschikt is voor de systeembeveiligings- en compliance-behoeften van hun organisatie.

Partners als Accenture, CyberArk, F5 en Kyndryl hebben hun Red Hat Ansible Certified Content Collections en ervaring gevalideerd op Microsoft Azure. Klanten kunnen hierdoor de Collections en playbooks die ze nu gebruiken in de cloud draaien en gestandaardiseerde automatiseringscontent uitbreiden waar de werkzaamheden dat vereisen.

Beschikbaarheid

Red Hat Ansible Automation Platform op Azure is per direct beschikbaar voor alle klanten in Noord-Amerika, met wereldwijde beschikbaarheid op korte termijn. De Ansible Automation Platform 2.2-functies zijn beschikbaar voor klanten als tech-preview.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud