Apple verliest positie als meest waardevolle bedrijf

13-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Apple verliest positie als meest waardevolle bedrijf

Apple verliest zijn positie als het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Olie- en gasmaatschappij Aramco uit Saudi-Arabië neemt voor het eerst in bijna twee jaar deze positie over van Apple.

De waarde van het aandeel Apple daalde met ruim 5% afgelopen woensdag, waarmee het bedrijf een beurswaarde had van 2,37 biljoen dollar (omgerekend 2,28 biljoen euro). Tegelijkertijd werd Aramco gewaardeerd op 2,42 biljoen dollar. Het is voor het eerst sinds 2020 dat Aramco het meest waardevolle bedrijf ter wereld is. Als we de waarde van het aandeel Apple vergelijken met begin dit jaar is de waarde zelfs met 20% teruggelopen. Zo tikte het bedrijf in april nog een waarde van 170 dollar per aandeel aan. Deze bedraagt momenteel nog 156,50 dollar.

De cijfers lijken vooral verband te houden met de huidige economische omstandigheden. Investeerders verkopen hun techaandelen en maken de overstap naar minder risicovolle aandelen. Dit is onder meer een reactie op hogere rentes die zijn ingesteld door centrale banken met het oog op de huidige inflatie.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware