Switch overgenomen door DigitalBridge Investment Management en IFM

16-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Switch overgenomen door DigitalBridge Investment Management en IFM

Datacenter aanbieder Switch heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan met DigitalBridge Group,, waaronder DigitalBridge Partners II, de waardetoevoegende digitale infrastructuuraandelenstrategie van het investeringsbeheerplatform van DigitalBridge, en een dochteronderneming van de wereldwijde infrastructuurinvesteerder IFM Investors ("IFM") alle uitstaande gewone aandelen van Switch zullen verwerven voor $ 34,25 per aandeel in een transactie in contanten ter waarde van ongeveer 11 miljard dollar, inclusief de overname van schulden.

"De aankondiging is een belangrijke stap in de richting van onze langetermijnvisie voor de groei en evolutie van ons bedrijf. Door deze samenwerking zijn we ideaal gepositioneerd om te blijven voldoen aan de sterke vraag van klanten naar Switch's milieuvriendelijke Tier 5-datacenterinfrastructuur", aldus Switch oprichter en CEO, Rob Roy. "Na onze uitbreiding naar een Fifth Prime-campus vorig jaar en met ons plan om tegen 2030 meer dan 11 miljoen vierkante meter extra capaciteit te bouwen, is de strategische positie van Switch nog nooit zo sterk geweest. De combinatie van onze geavanceerde datacenterinfrastructuur, aanzienlijke uitbreidingscapaciteit in onze landbank, en een nieuw partnerschap met ervaren investeerders in digitale infrastructuur legt een sterke basis voor de aanhoudende toonaangevende groei van Switch."

"Deze transactie biedt aanzienlijke en directe waarde voor onze aandeelhouders en weerspiegelt de toonaangevende prestaties en gedifferentieerde technologie van Switch", aldus Thomas Morton, President van Switch. "Door deze transactie blijven we in de voorhoede van groei en innovatie binnen de datacenterindustrie. Na een robuuste evaluatie van de marktdynamiek en het strategische beoordelingsproces door het bedrijf en zijn raad van bestuur, zijn we ervan overtuigd dat dit de optimale weg is vooruit voor Switch en onze aandeelhouders."

Marc Ganzi, Chief Executive Officer van DigitalBridge, zei: "Bij DigitalBridge bouwen we 's werelds toonaangevende wereldwijde investeringsplatform voor digitale infrastructuur, en deze transactie stelt ons in staat om samen te werken met een van de snelstgroeiende datacenterportfolio's van de hoogste kwaliteit. Rob en zijn team deelt onze visie voor de toekomst van communicatie-infrastructuur, waardoor we de ideale partner zijn om hun bedrijf zowel nationaal als internationaal op te schalen om te voldoen aan de exponentieel stijgende vraag van grote zakelijke klanten die op zoek zijn naar bedrijfskritische digitale infrastructuur.We zijn ook verheugd om samen te werken met IFM Investors, een van 's werelds toonaangevende institutionele infrastructuurbeleggers, om deze boeiende transactie uit te voeren."

"We hebben een bewezen staat van dienst in het versnellen van de time-to-scale van bedrijven door gebruik te maken van onze diepgaande domeinexpertise en toegang tot kapitaal", zegt Jon Mauck, Senior Managing Director van DigitalBridge Investment Management. "We kijken ernaar uit om de aanhoudende groei van Switch te ondersteunen met de creatieve oplossingen en operationele expertise die nodig zijn om deze toonaangevende activa in de toekomst op te schalen. Deze snelgroeiende en door hernieuwbare energie aangedreven onderneming past in hoge mate bij onze groeiende IM-activiteiten en bredere strategische prioriteiten."

Kyle Mangini, Global Head of Infrastructure bij IFM, zei: "IFM is verheugd om samen te werken met DigitalBridge en Switch bij deze transactie. We beschouwen Switch als een uitstekende digitale infrastructuuronderneming met een sterk potentieel. Het bedrijf is een erkende marktleider met een indrukwekkende benadering van ESG. De aankondiging van vandaag weerspiegelt de strategie van IFM om te investeren in hoogwaardige infrastructuur om het pensioensparen van werkenden op lange termijn te beschermen en te laten groeien."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter