Dynabook vernieuwt Satellite Pro C40-reeks uit AMD Ryzen-processoren

16-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dynabook vernieuwt Satellite Pro C40-reeks uit AMD Ryzen-processoren

Dynabook Europe breidt de Satellite Pro C40-reeks uit met de Satellite Pro C40D-B. De notebook is voorzien van AMD Ryzen 5 en 7-series processoren met Radeon Graphics. De notebook kent een gewicht van slechts 1,52 kg en een compacte behuizing van 18,9 mm. Het apparaat is gericht op de hedendaagse manier van werken, zowel op kantoor, thuis als onderweg.
 
Het nieuwe device is vernieuwt met AMD Ryzen 5 5600U- en Ryzen 7 5800U-processoren, tot 32GB DDR4-geheugen in twee configureerbare slots en SSD-opslagopties tot 512GB. De C40D-B is uitgerust met een extra groot ClickPad en een batterijlevensduur van maximaal 11,5 uur.

Betrouwbaar veilig

De C40D-B biedt functies voor gegevens- en devicebeveiliging om werknemers- en bedrijfsgegevens veilig te houden. Het firmware-based Trusted Platform Module (TPM) 2.0 betekent dat gevoelige informatie op het device wordt versleuteld om het risico van manipulatie uit te sluiten. Ook is een vingerafdrukscanner (SecurePad) beschikbaar. Een optionele Kensington lock slot helpt fysieke diefstal te voorkomen.
 
De Satellite Pro C40D-B biedt een reeks aan connectiviteitsopties. Een USB Type-C poort biedt oplaad-, aansluit- en weergavefuncties via één ingang, terwijl een full-size HDMI, twee USB Type-A 3.1-aansluitingen en een MicroSD-kaartlezer aanvullende aansluitmogelijkheden bieden voor beeldschermen en accessoires.
 
Ook ondersteunt het apparaat WiFi 802.11 AC en Bluetooth 5.0, en beschikt over een Gitabit-LAN-poort. Voor contact met klanten en collega's is een HD-webcam, stereoluidsprekers en een ingebouwde microfoon met Cortana-ondersteuning beschikbaar. Het device is daarnaast uitgerust met een microfoon/hoofdtelefoonaansluiting.

Ontworpen voor stijl en comfort

De C40D-B heeft een slanke, donkerblauwe buitenkant. Het niet-reflecterende 14" LCD FHD- of HD-scherm is voorzien van een slanke rand. Ook is het apparaat behandeld met een antibacteriële coating om de groei van potentieel schadelijke bacteriën met 99,9% te beperken.
 
De Satellite Pro C40D-B is verkrijgbaar vanaf juni 2022.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware