SLTN sluit strategische samenwerking met C-Facts

Eugene Tuijnman (links) en Martijn van Zoeren

16-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SLTN sluit strategische samenwerking met C-Facts

SLTN is een samenwerking gestart met Cloud cost management platform C-Facts. C-Facts levert met hun Cloud Cost Control Center diepgaande en gedetailleerde Cloud intelligence, waarmee kosten en gebruik kunnen worden geanalyseerd, geoptimaliseerd en doorbelast.

Veel bedrijven hebben een grote behoefte aan beter inzicht in het multi-hybrid cloud verbruik en de daarbij behorende kosten. Met dit inzicht kunnen ze hun cloudkosten optimaliseren en de waarde van cloud computing maximaliseren. Dit inzicht in verbruik en kosten, kan middels C-Fact via één centraal dashboard voor multi-hybrid cloud omgevingen verkregen worden. Zo kunnen zowel de IT-afdelingen als de business rapportages ontvangen, kosten doorbelasten en besluiten nemen over cloudkosten. De bestaande stand-alone cloud cost management oplossingen en platforms zijn hierin vaak niet toereikend. C-Facts integreert momenteel AWS, MS Azure, MS Office 365, Google en Oracle Cloud in haar Cloud Cost Control Center en voegt op korte termijn ook VMware verbruik toe.

Grip op multi-hybrid cloudkosten

SLTN gaat deze oplossing inzetten om haar klanten meer grip te geven op de multi-hybrid cloudkosten en het verbruik. SLTN en C-Facts gaan tevens de on-premise cloudkosten (VMware) en het verbruik van de SLTN Cloud integreren in het Cloud Cost Control Center. Hiermee kunnen eindklanten, naast de public cloudkosten, ook on-premise kosten en de SLTN Cloud kosten toewijzen aan afdelingen, projecten, afdelingen of kostenplaatsen. Deze oplossing levert eindklanten een efficiënte multi-cloud cost management oplossing op, waarmee de bedrijfswaarde van cloud geoptimaliseerd wordt.

Eugène Tuijnman (links op de foto), CEO SLTN: “Wij maken zelf al gebruik van het C-Facts Cloud Cost Control Center, om inzicht te krijgen in het gebruik en de kosten van de diverse public clouds. Wij zijn enorm enthousiast over de meerwaarde, en gaan het C-facts Cloud Cost Control Center nu ook inzetten bij bestaande en nieuwe klanten, zodat ook zij business besluiten kunnen nemen aan de hand van de cloud cost inzichten. Wij kunnen onze klanten nu nog beter adviseren over voor het gebruik van verschillende cloud-omgevingen.”

Martijn van Zoeren (rechts op de foto), directeur C-Facts: “SLTN heeft een zeer gedegen platform om haar bestaande cloudkosten en verbruik te kunnen rapporteren aan haar klanten. Door de samenwerking met C-Facts kan dat nu real-time en is er één overzicht voor alle verschillende cloud vendoren, waarbij elke eindklant haar eigen online dashboard krijgt en hun business continu kan optimaliseren.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud