Vijftien Apple-winkels van Switch verkocht aan Lab9 Stores

16-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vijftien Apple-winkels van Switch verkocht aan Lab9 Stores

Apple Premium Reseller Lab9 Stores neemt 15 Switch-locaties over. Ook treden een 100-tal medewerkers van Switch bij Lab9 in dienst. Het aantal winkels van Lab9 Stores stijgt zo van 11 naar 26. De focus ligt op B2B als B2C-klanten. Alle winkels worden opnieuw Apple Premium Reseller-winkels, met Lab9-branding. Het merk Switch verdwijnt voorgoed uit het straatbeeld.
 
In totaal telt de Apple Premium Reseller nu 26 winkels. De overgenomen winkels bevinden zich in Aartselaar, Antwerpen (Noorderlaan), Antwerpen centrum (“theater”, aan de Oudevaartplaats), Bergen, Brussel (Sint-Lambrechts-Woluwe), Doornik, Erpent (bij Namen), Genk, Hasselt, Leuven (Engelsplein), Louvain-La-Neuve, Mechelen, Olen, Sint-Martens-Latem (bij Gent), en Turnhout. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

APR-klantenbeleving en opleiding

Lab9 Stores stoomt de nieuwe locaties in de komende weken klaar om klanten vanaf begin juni te verwelkomen in het APR-winkelconcept van Lab9. De nieuwe medewerkers krijgen zo snel mogelijk de opleiding voor winkelpersoneel van Lab9. De winkels worden tijdens de overgangsfase opnieuw bevoorraad met Apple-toestellen en een assortiment accessoires. Klanten kunnen ook via de Lab9-website bestellen, en de bestelling ophalen in de nieuwe winkels. Ook kunnen zij bij Lab9 terecht voor de verschillende hersteldiensten en Apple-support, en ook voor service in het kader van de garantieperiode van de in het verleden verkochte Apple-toestellen. De Switch-winkels blijven gewoon open tijdens deze overgangsperiode.
 
Geert Coolman, CEO van Lab9 Group: "We geloven in de kracht van onze Apple Premium Reseller-status, die door Apple trouwens streng gecontroleerd wordt. Die status garandeert dat we het hoogste niveau van klantenbeleving bieden aan Apple-klanten, zowel particulier als professioneel. Het gaat dan over de beleving van de Apple-toestellen in de winkel, over het hele verkoopproces dat vlekkeloos moet verlopen, het feit dat we de klant in de winkel omringen met de juiste kennis, en over de service die we aanbieden voor Apple-toestellen. We leiden de Switch-medewerkers die we in dienst nemen hiervoor speciaal op volgens Lab9 standaarden. Concreet krijgen alle overgenomen winkels dus hun APR-status terug."

Omzet verdubbelen

Lab9 neemt concreet een deel van het handelsfonds over van Switch. Het gaat over de 15 vermelde winkels, en de volledige Apple-repair service van Switch. Voor heel 2022 verwacht Lab9 Stores een omzet van ongeveer 85 miljoen euro te behalen voor zijn 26 winkels. In 2021 bedroeg de jaaromzet voor de 11 eigen winkels zo’n 38 miljoen euro. De omzet zou dus meer dan verdubbelen in een jaar tijd, net zoals het aantal winkels.
 
"Deze overname past perfect in onze groeistrategie. We waren al zeer trots op de werking van onze 11 bestaande winkels met herstellingspunten en trainingscentra, maar deze overname geeft ons werkelijk de kans om Lab9 Stores op de kaart te zetten als dé Apple Premium Reseller van België, voor consumenten. Het is zeker onze bedoeling om de omzet in de 15 overgenomen winkels verder uit te breiden. Er is volgens ons nog heel wat potentieel voor verdere groei. Ook voor bedrijven en scholen rond de gevestigde winkels zien we heel veel mogelijkheden met Lab9 Pro, onze divisie voor professionelen", concludeert Coolman.
 
De overgenomen winkels bevinden zich op de volgende locaties:

 • Aartselaar, Antwerpsesteenweg 70 (aan de A12);
 • Antwerpen, Noorderlaan 79, 2030 Antwerpen;
 • Antwerpen “theater”, Oudevaartplaats 62, 2000 Antwerpen ;
 • Bergen, Centre Commercial des Grands Prés – Place des Grands Prés 1;
 • Brussel Woluwe, Woluwedal 70, Sint-Lambrechts-Woluwe;
 • Doornik, Centre Commercial des Bastions, Boulevard Walter de Marvis 22/60;
 • Erpent (bij Namen), Chaussée de Marche 471, 5101 Erpent;
 • Genk, Rootenstraat 8 Bus 59;
 • Hasselt, Diesterstraat 21;
 • Leuven Engels Plein 16;
 • Louvain-La-Neuve, Rue Charlemagne 33;
 • Mechelen, Ijzerenleen 44;
 • Olen, Lammerdries – Winkelstraat 4;
 • Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 255a;
 • Turnhout, Gasthuisstraat 57.
Terug naar nieuws overzicht
Mobility