Elon Musk wil bewijs van Twitter over percentage nepaccounts

17-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Elon Musk wil bewijs van Twitter over percentage nepaccounts

Elon Musk legt de overname van Twitter stil totdat Twitter bewijsmateriaal levert over het percentage aan nep- en spamaccounts op het platform. Twitter stelt dat het om minder dan vijf procent van de accounts gaat. Musk claimt echter het percentage 20% bedraagt en mogelijk zelfs nog hoger ligt.

Musk bracht eerder een bod van 44 miljard dollar uit op Twitter. De topman van onder meer Tesla en SpaceX stelt nu dat dit bod is gebaseerd op informatie die Twitter heeft aangeleverd bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. Musk wil echter extra toelichting van topman Parag Agrawal over de wijze waarop het aantal nep- en spamaccounts is berekend.

Agrawal stelt dit echter niet te kunnen doen. Eerder deze week legde Agrawal uit dat spamaccounts worden beoordeeld met behulp van willekeurige steekproeven, waarbij menselijke reviews worden uitgevoerd. Bij deze reviews worden niet-openbare persoonsgegevens gebruikt, waaronder locatiegegevens, IP-adressen en telefoonnummers. Twitter stelt deze gegevens niet aan derden te kunnen verstrekken, aangezien het om persoonsgegevens gaat. Het platform is daarom van mening dat derden waaronder Musk geen juiste inschatting kunnen maken van het percentage nep- en spamaccounts op Twitter.

Terug naar nieuws overzicht