Imply Data haalt honderd miljoen dollar op

18-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Imply Data haalt honderd miljoen dollar op

Imply Data, een  bedrijf opgericht door de oorspronkelijke makers van Apache Druid, heeft een Series D-financiering van 100 miljoen dollar aangekondigd, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op 1,1 miljard dollar.

Deze investeringsronde werd geleid door Thoma Bravo met deelname van OMERS Growth Equity, beide nieuwe investeerders. Bestaande investeerders Bessemer Venture Funds, Andreessen Horowitz en Khosla Ventures namen ook deel aan de financiering. Deze ronde brengt Imply's totale financiering tot nu toe op $ 215 miljoen, terwijl het bedrijf versnelt om te voldoen aan de groeiende behoefte aan moderne analysetoepassingen.

De vraag naar Imply wordt gedreven door een evolutie in de sector in analytics geleid door softwareontwikkelaars. Al tientallen jaren zijn analyses beperkt tot statische directiedashboards en rapporten die worden aangedreven door batch-georiënteerde datawarehouses. Steeds vaker wenden toonaangevende bedrijven zich tot hun ontwikkelaars om analytische applicaties te bouwen die interactieve data-ervaringen leveren van streaming data, en realtime inzichten leveren aan zowel interne als externe gebruikers. En ontwikkelaars bij duizenden bedrijven hebben zich tot Apache Druid gewend, de toonaangevende realtime analysedatabase.

Deze nieuwe financieringsronde stelt Imply in staat zijn missie te versnellen om ontwikkelaars te helpen de nieuwe helden van analytics te worden. “In de begindagen werd Druid geadopteerd voor een reeks gebruiksscenario's in een handvol industrieën. Tegenwoordig hebben ontwikkelaars aangetoond dat het toepasbaar is in alle sectoren - en de use-cases zijn exponentieel uitgebreid", aldus Fangjin "FJ" Yang, CEO en medeoprichter van Imply en mede-maker van Apache Druid. "Het is nederig om te zien hoe Apache Druid en Imply zo behulpzaam zijn geweest bij het helpen van onze klanten bij het creëren van concurrentievoordelen."

Terug naar nieuws overzicht