Oracle moet drie miljard dollar aan schade vergoeden aan HPE

18-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Oracle moet drie miljard dollar aan schade vergoeden aan HPE

Oracle moet HPE in een langslepende rechtszaak een schadevergoeding van 3 miljard dollar betalen. De zaak draait om de Itanium-processors, die Oracle weigerde te ondersteunen in zijn databasesoftware.

De zaak loopt al jaren. HP, waar HPE toen nog onderdeel van uitmaakte, stapte in 2011 naar de rechter nadat Oracle weigerde de Itanium-processors van het bedrijf te ondersteunen in zijn databasesoftware. HP stelde dat Oracle hiermee een contract schond. Oracle stelde echter juist dat HP het bedrijf op oneerlijke wijze had gedwongen de Itanium-producten op de lange termijn te ondersteunen., Dit terwijl HP de ontwikkeling van deze productlijn op korte termijn zou staken.

Oracle werd eerder al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 3 miljard dollar in de zaak. Het bedrijf legde zich hier niet bij neer en procedeerde tot aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. Deze wijst het beroep nu af en oordeelt dat Oracle HPE inderdaad een schadevergoeding van 3 miljard dollar moet betalen.

Terug naar nieuws overzicht
Software