Meerdere topmensen bij Twitter leggen functie neer

18-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Meerdere topmensen bij Twitter leggen functie neer

Diverse topmensen van Twitter leggen hun functie bij het platform neer. De aanleiding voor hun vertrek lijkt de onzekerheid te zijn die is ontstaan door de voorgenomen overname van het social media-platform door Elon Musk. Het is onduidelijk of deze overname doorgang kan vinden.

Musk bracht onlangs een overname bod van 44 miljard dollar uit op Twitter, waarmee het bestuur van het platform akkoord is gegaan. In navolging van deze aankondiging voerde Twitter een reorganisatie door, waarbij onder meer twee topbestuurders zijn ontslagen en bezuinigingen zijn aangekondigd. Ook neemt het platform momenteel met het oog op de overname geen nieuw personeel meer aan.

Op losse schroeven

De overname staat echter op losse schroeven. Musk kondigde onlangs aan twijfels te zetten bij het percentage nep- en spamaccounts dat Twitter presenteert. Musk wil meer informatie over de wijze waarop dit percentage is berekend. Totdat Twitter hiervoor bewijsmateriaal levert, kan de overname volgens Musk geen doorgang vinden. Topman Parag Agrawal stelt echter deze data niet te kunnen overhandigen, aangezien het om persoonsgegevens gaat.

Nu blijkt dat verschillende topmensen hun functie bij Twitter neerleggen. Het gaat om vicepresident productmanagement bij Twitter Ilya Brown en vicepresident productmanagement bij Twitter Services Katrina Lane. Ook hoofd datasciences Max Schmeiser vertrekt.

Terug naar nieuws overzicht