Thales versterkt cybersecurity aanbod met twee overnames

19-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Thales versterkt cybersecurity aanbod met twee overnames

Thales maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst met Sonae Investment Management heeft getekend voor de overname van S21sec en Excellium. Deze twee spelers op het gebied van cybersecurity vielen tot dusver onder de paraplu van het holdingbedrijf Maxive Cybersecurity.

Thales versterkt met deze overname zijn aanbod van security-oplossingen en diensten voor bedreigingsdetectie en incidentrespons (Security Operations Centre; SOC), security-advies, integratie en beveiligingsaudits. Het verwerft hiermee uitgebreide sectorspecifieke expertise en een divers klantenbestand bestaande uit industriële bedrijven en leveranciers van vitale infrastructuren. Hier maken ook organisaties in de financiële, publieke en overheidssector deel van uit. Deze markten waren in 2021 goed voor ruim van de helft van zijn omzet.

Het personeel van de twee overgenomen bedrijven is voor 75 procent actief in negen locaties in Spanje en Portugal en voor 25 procent in België en Luxemburg. Dat betekent een aanzienlijke uitbreiding van de aanwezigheid van Thales in de Europese markt voor cybersecurity. Het kan daarbij voortborduren op de krachtige track record van S21sec en Excellium op het gebied van innovatie en leiderschap in cybersecurity.

S21sec en Excellium genereerden in 2021 met 546 werknemers een totale omzet van 59 miljoen euro.

De overname voor een bedrag van 120 miljoen euro betekent een belangrijke stap vooruit voor Thales in de uiterst dynamische markt voor beveiligingsadvies en managed security services. Hierdoor kan het bedrijf tussen nu en 2025 substantieel groeien.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security