Defensie kiest voor mobiele encryptiesysteem Sectra Tiger

20-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Defensie kiest voor mobiele encryptiesysteem Sectra Tiger

Het Nederlandse ministerie van Defensie bestelt additionele producten van het goedgekeurde mobiele encryptiesysteem Sectra Tiger/S bij het internationale cybersecurity en medical imaging IT-bedrijf Sectra. De oplossing stelt gebruikers in staat om veilig en efficiënt geclassificeerde informatie tot en met het classificatieniveau Stg. Geheim te delen.

De nieuwe bestelling omvat de nieuwste versie van Sectra Tiger/S, die de gebruiker een grote bereikbaarheid garandeert vanaf elke locatie en op elk tijdstip. Het Nederlandse Ministerie van Defensie gebruikt sinds 2004 de oplossingen van Sectra voor beveiligde communicatie. De bestelling wordt gedaan onder de nieuwe vijfjarige raamovereenkomst dat november 2021 is ondertekend.

De nieuwste versie, Sectra Tiger/S 7401 LTE, biedt ondersteuning voor alle vaste en mobiele 4G netwerken binnen Europa. Sectra Tiger/S 7401 LTE is door de Nederlandse veiligheidsautoriteit en de EU goedgekeurd als quantumbestendig en voor gebruik tot en met het classificatieniveau Stg. Geheim.

Terug naar nieuws overzicht
Security