SentinelOne breidt DataSet uit met Kubernetes Explorer

21-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SentinelOne breidt DataSet uit met Kubernetes Explorer

SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-security, voegt Kubernetes Explorer tot aan de DataSet-technologie. Het aanbod biedt DevOps- en engineeringteams nieuwe mogelijkheden voor beheer- en performance-observeringen voor moderne Kubernetes-omgevingen.

De enorme hoeveelheden gefragmenteerde data in gedistribueerde en gecontaineriseerde applicaties leiden voor organisaties wereldwijd tot datasilo's en onnodige kosten. DataSet Kubernetes Explorer speelt hierop in. De oplossing biedt real-time inzicht in applicatie- en infrastructuurstatistieken, events en contextuele logs. Met Kubernetes Explorer kunnen teams eenvoudig inzicht krijgen in de onderlinge afhankelijkheden van Kubernetes-componenten, prestatieproblemen detecteren, oorzaken blootleggen en deze oplossen - sneller dan voorheen.

Events kosteneffectief analyseren

“Dynamische containerized platformen genereren een grote hoeveelheid fast moving data”, zegt Paul Nashawaty, Senior Analist bij Enterprise Strategy Group. “Naarmate organisaties overstappen op Kubernetes, zal de mogelijkheid om over de gehele cloud-stack kosteneffectief events te analyseren de norm worden.”

Kubernetes Explorer biedt een overzicht van alle Kubernetes-clusters met de flexibiliteit om dieper in te gaan op een bepaald cluster, namespace, node, pod, container of workload. Daarnaast biedt Kubernetes Explorer inzicht in lifecycle-events van Kubernetes-componenten, zodat teams verbanden kunnen leggen tussen gedistribueerde infrastructuur en applicaties. Contextuele logboeken helpen organisaties bij het snel oplossen van problemen.

“Traditionele dataplatforms zijn decennia geleden ontworpen in het pre-cloud tijdperk en werken niet in moderne omgevingen. Ze zijn te traag om in real-time te detecteren en te reageren, te duur om te schalen en te complex om te bedienen”, zegt Rahul Ravulur, General Manager DataSet, bij SentinelOne.

Beschikbaarheid

Kubernetes Explorer is per direct in preview beschikbaar voor bestaande klanten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud