Duchenne Parent Project ontvangt donatie tijdens Dutch IT-channel Awards

21-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Duchenne Parent Project ontvangt donatie tijdens Dutch IT-channel Awards

Het Duchenne Parent Project heeft een flinke donatie gekregen tijdens de Dutch IT Channel Awards gala-avond dat 19 mei in Studio 21 in Hilversum werd gehouden. Het bedrag van 16.568 euro dat is ingezameld door de Nederlandse IT-industrie zal worden besteed aan het creëren van bewustwording voor de ziekte van Duchenne. Frans Vertregt (Managing Director Dutch IT Channel) en Eugene Tuijnman (CEO SLTN) reikten een cheque uit.

SLTN heeft een bijdrage van 10.000 euro gedoneerd. Dat is een mooie aanvulling op het eerder verzamelde bedrag van 6.568 euro. Er is later ook 1000 euro gestort door Transfer Solutions. SoftwareOne doet een donatie van 2500 euro.

Dutch IT Channel, SLTN en andere donateurs zijn geraakt door de verhalen van Duchenne patiënten en betrokken families. “In de loop naar de Dutch IT Channel Awards op 19 mei 2022 kon iedereen via de speciale actiesite een steentje bijdragen. Elke euro die wordt gestort, gaat naar onderzoek of naar het verbeteren van het leven van Duchenne-patiënten”, aldus Vertregt.

Duchenne is een ernstige erfelijke spierziekte die bijna altijd bij jongens en mannen - maar soms ook bij meisjes en vrouwen - voorkomt. De spieren worden steeds verder aangetast en verzwakt, waardoor de meeste patiënten al vanaf hun kinderjaren afhankelijk worden van een rolstoel. Hoewel de levensverwachting is toegenomen, zijn er nog steeds veel mensen met Duchenne die geen 30 jaar worden. Wereldwijd heeft 1 op de 5000 jongens de ziekte, in totaal meer dan een kwart miljoen mensen. In 30 tot 40 procent van de gevallen hebben de patiënten niet alleen een spierziekte maar ook leer- en gedragsproblemen.

Donaties zijn nog steeds welkom.

Meer informatie: [email protected]

https://duchenne.nl/

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards