Meta AI selecteert Microsoft Azure als cloud provider

25-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Meta AI selecteert Microsoft Azure als cloud provider

Microsoft werkt nauwer samen met Facebook bedrijf Meta zo wordt gemeld op het Microsoft Build event voor developers. Meta heeft Azure geselecteerd als een strategische cloudprovider om AI-onderzoek en -ontwikkeling te versnellen. Als onderdeel van deze diepere relatie zal Meta het gebruik van de supercomputerkracht van Azure uitbreiden om AI-onderzoek en -ontwikkeling voor zijn Meta AI-groep te versnellen.

Meta zal een speciaal Azure-cluster van 5400 GPU's gebruiken met behulp van de nieuwste virtuele machine (VM)-serie in Azure (NDm A100 v4-serie, met NVIDIA A100 Tensor Core 80GB GPU's) voor sommige van hun grootschalige AI-onderzoeksworkloads. In 2021 begon Meta Azure VM's (NVIDIA A100 80GB GPU's) te gebruiken voor een deel van zijn grootschalige AI-onderzoek na de indrukwekkende prestaties en schaal van Azure te hebben ervaren.

Met vier keer de GPU-naar-GPU-bandbreedte tussen VM's in vergelijking met andere openbare cloudaanbiedingen, maakt het Azure-platform snellere gedistribueerde AI-training mogelijk. Meta gebruikte dit bijvoorbeeld om hun recente OPT-175B-taalmodel te trainen. De NDm A100 v4 VM-serie op Azure biedt klanten ook de flexibiliteit om clusters van elke grootte automatisch en dynamisch te configureren, van enkele GPU's tot duizenden, en de mogelijkheid om te pauzeren en te hervatten tijdens experimenten. Nu breidt het Meta AI-team hun gebruik uit en brengt het meer geavanceerde ML-trainingsworkloads naar Azure om hun toonaangevende AI-onderzoek verder te helpen bevorderen.

Bovendien zullen Meta en Microsoft samenwerken om de acceptatie van PyTorch op Azure te schalen en de reis van ontwikkelaars van experiment naar productie te versnellen. Azure biedt een uitgebreide stack van boven naar beneden voor PyTorch-gebruikers met de beste hardware (NDv4s en Infiniband). In de komende maanden zal Microsoft nieuwe PyTorch-ontwikkelingsversnellers bouwen om een snelle implementatie van op PyTorch gebaseerde oplossingen op Azure te vergemakkelijken. Microsoft blijft ook enterprise-grade ondersteuning bieden voor PyTorch om klanten en partners in staat te stellen PyTorch-modellen in productie te zetten, zowel in de cloud als in de edge.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud