Itility Group en AIC investeren in groei eLEAF

25-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Itility Group en AIC investeren in groei eLEAF

De Itility Group, een software- en dataserviceprovider in productie, energie en agritech, en het Agricultural Intelligence Center AIC, een netwerk/ platform voor agri- en klimaattechnologie, een meerderheidsbelang verworven in eLEAF.

Het Wageningse bedrijf eLEAF is een toonaangevend aardobservatiebedrijf. eLEAF is gespecialiseerd in op satellieten gebaseerde dataoplossingen voor duurzame gewasproductie, water- en irrigatiebeheer en beheer van droogte- en klimaatrisico's voor telers en agrarische bedrijven in de waardeketen. De kerntechnologie levert hoogwaardige gegevens over verdamping en biomassaproductie, van continentale tot veldschaal. Dit maakt digitalisering van bedrijfsprocessen op een hoger niveau mogelijk voor de klanten van eLEAF in de landbouw-, water- en verzekeringssector.

Met zijn nieuwe investeerders zal eLEAF sneller kunnen versnellen - om te anticiperen op de snelgroeiende vraag van de industrie naar grootschalige satellietgebaseerde data-oplossingen. Dit verbetert de bedrijfsresultaten en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelen voor water- en voedselzekerheid (SDG6 en SDG2).

Ondersteund door de Itility Group kan eLEAF zijn technologie verder opschalen en deze over de hele wereld inzetten om boeren, bedrijven en instellingen te ondersteunen.

Met de steun van AIC kan de technologie van eLEAF op een grotere geografische schaal worden ingezet via zijn kanalen in Afrika en wereldwijd.

Terug naar nieuws overzicht