PA Consulting lijft productontwerp- en innovatiebureau Design Partners in

26-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PA Consulting lijft productontwerp- en innovatiebureau Design Partners in

PA Consulting neemt productontwerp- en innovatiebureau Design Partners over. Design Partners versterkt de strategie en ontwerpcapaciteiten van PA.

Design Partners bedient al meer dan 35 jaar een internationaal klantenbestand in de consumenten-, technologie- en gezondheidssector. De unieke combinatie van strategisch advies en productontwerp geeft Design Partners de mogelijkheid om een volledig dienstenportfolio aan te bieden, van conceptualisering tot productrealisatie. Design Partners brengt expertise met zich mee op het gebied van product strategie, ontwerpen voor duurzaamheid, draagbare technologie, hulpmiddelen voor menselijke interactie en ontwerp van medische apparatuur. Zo hebben ze belangrijke producten ontworpen voor onder meer Logitech, Cosmed, Cricut, Beyerdynamic, Jameson en Honeywell. Het werk van Design Partners is de afgelopen vijf jaar bekroond met ruim 100 branche-awards, waaronder Good Design, RedDot Best of the Best, IF award en IDSA Gold. Hun Viscero ECG Vest-ontwerp werd genoemd op Fast Company's World Changing Ideas Awards 2022.

Multidisciplinaire team

Ken Toombs, CEO bij PA Consulting: “We zijn erg blij dat we het multidisciplinaire team van designers en engineers van Design Partners mogen verwelkomen bij PA Consulting. De focus op integriteit, uitzonderlijke mensen, expertise en innovatie is een aanvulling op PA's eigen waarden. Design Partners' visie om niet alleen de toekomst te verbeelden, maar deze daadwerkelijk te creëren, sluit naadloos aan op onze missie om een positieve menselijke toekomst te bouwen. Deze samenwerking zal onze designmogelijkheden uitbreiden, waardoor we nóg beter in staat zullen zijn om de meest vindingrijke producten, oplossingen en ervaringen aan onze klanten te leveren."

Trevor O’Reilly, CEO bij Design Partners: “We zijn zeer blij met de eenwording van PA Consulting en Design Partners. PA’s ervaring in het versterken van design met wetenschap en techniek, maar ook het bedenken en leveren van vindingrijke nieuwe producten en diensten, bieden ons nieuwe mogelijkheden. Samen kunnen we onze klanten een uitzonderlijk en integraal aanbod aan ontwerp- en innovatiediensten bieden."
Brian Stephens, oprichter en niet-uitvoerend voorzitter van Design Partners: “Als een van de twee oorspronkelijke oprichters van Design Partners ben ik ontzettend trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. Het is nu tijd voor het team om zelf naar de toekomst te kijken en hun eigen verhaal te schrijven. Ik ben erg blij dat we in PA een partner hebben gevonden die zo duidelijk op één lijn ligt met onze waarden en ons werk. Ik ben dan ook erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheden voor het team en voor onze klanten."

De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht