Broadcom neemt VMware over

26-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Broadcom neemt VMware over

Broadcom, technologie aanbieder die softwareoplossingen voor halfgeleiders en infrastructuur ontwerpt, ontwikkelt en levert, en VMware, speler op het gebied van bedrijfssoftware, hebben een overeenkomst aangekondigd op grond waarvan Broadcom zal alle uitstaande aandelen van VMware verwerven in een cash-and-stock transactie die VMware waardeert op ongeveer 61 miljard dollar, gebaseerd op de slotkoers van de gewone aandelen Broadcom op 25 mei 2022. Bovendien zal Broadcom 8 miljard dollar van VMware overnemen aan netto schuld.

VMware, leverancier van multi-cloudservices voor alle apps, was een pionier op het gebied van virtualisatietechnologie, een innovatie die x86-servergebaseerd computergebruik positief heeft getransformeerd. VMware creëerde vervolgens het softwaregedefinieerde datacenter en speelde een leidende rol bij het virtualiseren van netwerken en opslag, voordat het evolueerde tot een leider op het gebied van hybride cloud en digitale werkruimte. Tegenwoordig vormt het multi-cloudportfolio van VMware, dat applicatiemodernisering, cloudbeheer, cloudinfrastructuur, netwerken, beveiliging en overal werkruimten omvat, een flexibele, consistente digitale basis waarop de grootste en meest dynamische ondernemingen in alle sectoren bouwen, uitvoeren, beheren, verbinden en hun belangrijkste en meest complexe workloads te beschermen ten voordele van hun klanten, aldus Broadcom.

Na de afronding van de transactie zal de Broadcom Software Group een nieuwe naam krijgen en opereren als VMware, waarbij de bestaande infrastructuur- en beveiligingssoftwareoplossingen van Broadcom worden geïntegreerd als onderdeel van een uitgebreid VMware-portfolio.

Door het complementaire Broadcom Software-portfolio samen te brengen met het toonaangevende VMware-platform, zal het gecombineerde bedrijf zakelijke klanten een uitgebreid platform van kritieke infrastructuuroplossingen bieden om innovatie te versnellen en de meest complexe infrastructuurbehoeften op het gebied van informatietechnologie aan te pakken. De gecombineerde oplossingen zullen klanten, met inbegrip van leiders in alle verticale sectoren, meer keuze en flexibiliteit bieden om applicaties op schaal te bouwen, uit te voeren, te beheren, te verbinden en te beschermen in gediversifieerde, gedistribueerde omgevingen, ongeacht waar ze draaien: van het datacenter tot elk cloud en edge-computing. Met de gedeelde focus van het gecombineerde bedrijf op technologische innovatie en aanzienlijke uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling, zal Broadcom overtuigende voordelen opleveren voor klanten en partners, aldus de twee partijen,

Terug naar nieuws overzicht
Software