Enovation en patiëntportaalspecialist Funatic samen verder

26-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Enovation en patiëntportaalspecialist Funatic samen verder

Enovation versterkt haar marktpositie met de overname van patiëntportaal- en mobile app leverancier Funatic. Deze strategische toevoeging verbetert het productaanbod van Enovation en versterkt haar positie als toonaangevende internationale SaaS-leverancier voor de zorg in Europa. Het bedrijf, dat sinds 2018 ondersteund wordt door software-investeerder Main Capital Partners, doet met Funatic haar zevende overname.

Funatic levert gebruiksvriendelijke patiëntportalen en mobile apps in de huisstijl van een zorginstelling. Beschikbare informatie uit het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) wordt zo laagdrempelig, behapbaar en op maat aangeboden en verrijkt met informatie uit de ziekenhuiswebsite en diverse andere eHealth-toepassingen. Hiermee biedt Funatic feitelijk een digitale voordeur voor de zorginstellingen. Door de toevoeging van Funatic  aan de Enovation Group kunnen zorginstellingen voor een breder spectrum aan diensten door één partij worden bediend. Op dit moment bedient Funatic met name ziekenhuizen in Nederland. Enovation gaat de diensten van Funatic aan een veel bredere doelgroep aanbieden. Met het internationale netwerk van Enovation ligt het voor de hand dat de focus ook ligt op het aanbieden van de Funatic diensten in het buitenland.

Jeroen van Rijswijk, CEO van Enovation: "We zijn heel blij met de toevoeging van Funatic aan ons platform. De koppeling van producten als Enovation myhealthConnect en Enovation XDS met het patiëntportaal van Funatic als digitale voordeur richting de patiënt is reeds een succesvolle combinatie gebleken bij meerdere ziekenhuizen. Deze overname zal onze positie op de markt versterken en ons in staat stellen ons gezamenlijke klantenbestand nog beter te bedienen. Funatic past naadloos in onze ambitie om een bijdrage te leveren aan samenwerking en digitale zorg.”

Bert Mooij, Directeur Funatic: “Deel uitmaken van het Enovation platform zorgt ervoor dat Funatic haar oplossingen versneld aan een grotere groep zorginstellingen in binnen- en buitenland kan aanbieden. Ook vergroot deze combinatie de slagkracht van Funatic op het gebied van productontwikkeling, cloud diensten, security, 24×7 support en gegevensuitwisseling waardoor we meer waarde kunnen creëren voor onze klanten en uiteraard voor de patiënten die onze toepassingen dagelijks gebruiken.”

Enovation heeft na overname van Funatic meer dan 290 medewerkers in 13 kantoren en is actief in 19 landen. De Enovation Group heeft een sterke R&D-capaciteit gericht op het verbeteren van het huidige productaanbod om innovatieve oplossingen te creëren voor de zorgmarkt en de (semi-)publieke sector. Enovation streeft ernaar de toegevoegde waarde voor haar klanten continu te verhogen. Zowel in haar organische groeistrategie als in haar buy-and-build aanpak, zoekt het bedrijf naar manieren om haar productaanbod en haar marktpositie strategisch te versterken, met als doel zich verder te positioneren als toonaangevende Europese Connected Care leverancier.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg